Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Hjemmelavet pesto med basilikum er pestoen over dem alle. Opskriften fik jeg af en ægte pasta-pesto-lover, og hun snyder ikke!
Kender du det – at du føler dig snydt, hvis du kommer til at købe en almindelig pesto i supermarkedet? Og har du nogensinde prøvet at læse ingredienserne på sådan en? Det er ikke opmuntrende læsning. Hvad laver fx kartoffelflager og solsikkeolie i den? Nej tak siger jeg – og tak til Marie for denne nemme, fremragende opskrift på hjemmelavet pesto.
Her bestemmer jeg selv!
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvad tænker du, når jeg siger klassisk hjemmelavet pesto?
Jeg tænker:
I en ægte, original pesto snyder jeg ikke på vægten – jeg udskifter ikke ingredienser med billigere alternativer. Dermed ikke sagt, at en persillepesto med solsikkekerner ikke smager godt. Det gør den! Lige som en nordisk ramsløgpesto. Det er bare ikke det, jeg går efter her.
Og så har Marie alligevel lært mig et par hacks til at give smagen et hak op:
Findelt pesto eller en håndhakket version, der får bid og struktur? Det er jo virkelig en smagssag! Jeg plejer at blende min, men prøv engang at hakke i hånden og se, hvilket smukt resultat det giver. Med bid og ikke mindst: Et hjemmelavet look, så enhver kan se, der er lagt kærlighed i din pesto.
Pestoen gør underværker i alle sammenhænge. Brug den for eksempel:
Du kan sagtens fryse din pesto ned i mindre portioner, så du altid har en god pesto ved hånden. Jeg vil ikke afvise, at en ægte pestoafficionado kan smage en smule forskel på frisk og optøet pesto. Især kan hvidløget miste kraft, og osten er måske ikke bedre efter en tur i fryseren. Hvis du orker, kan du vente med at tilsætte ost og hvidløg, til du tager den op igen – men altså: Så mister det jo lidt pointen. Jeg fryser den færdige pesto uden skrupler, og den slår stadig købepestoen med mange, lange længder.
En hjemmelavet pesto holder en uges tid i køleskabet. Der er dog et par tricks, der kan forlænge holdbarheden:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)