Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hjemmelavet pesto med basilikum

Hjemmelavet pesto med basilikum

Antal 1 glas
Forb. tid 15 minutter

Ingredienser

  • 1 bundt frisk basilikum
  • 60 g parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • 25 g pinjekerner
  • 10 g soltørrede tomater (i olie)
  • ½ spsk sød chilisauce
  • 1 dl olivenolie (mild)
  • salt (evt.)
  • friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan laver du blendet pesto:
  • Pil bladene af basilikum. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Skær parmesanen i pænt tynde skiver.
  • Chop det hele i en blender, foodprocessor, minihakker eller med en stavblender. Smag til.
Sådan laver du håndholdt pesto:
  • Hak pinjekerner, soltørrede tomater og basilikum fint i hånden.
  • Pres eller riv hvidløget fint. Riv parmesanost.
  • Bland det hele godt sammen. Brug gerne en morter, der virkelig får smagen frem. Smag til.