Scan for at gå til opskrift
Hjemmelavet pesto med basilikum
Forb. tid 15 minutter min
- 1 bundt frisk basilikum
- 60 g parmesanost
- 2 fed hvidløg
- 25 g pinjekerner
- 10 g soltørrede tomater (i olie)
- ½ spsk sød chilisauce
- 1 dl olivenolie (mild)
- salt (evt.)
- friskkværnet peber
Sådan laver du blendet pesto:
Pil bladene af basilikum. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Skær parmesanen i pænt tynde skiver.
Chop det hele i en blender, foodprocessor, minihakker eller med en stavblender. Smag til.
Sådan laver du håndholdt pesto:
Hak pinjekerner, soltørrede tomater og basilikum fint i hånden.
Pres eller riv hvidløget fint. Riv parmesanost.
Bland det hele godt sammen. Brug gerne en morter, der virkelig får smagen frem. Smag til.