Figenpålæg i rulle – lav det selv!

Hjemmelavet figenpålæg til madpakken eller bare en snack - det er så simpelt at lave selv, og du får dem lige som du vil ha' dem!

Jeg tror, de fleste har fået en slags figenpålæg som børn – det er i hvert fald fuldt af barndomsminder for mig. I dag spiser jeg det både i stedet for søde sager på brød – og som alternativ til en småkage. Figenpålæg er jo sødt og dejligt, og du kan rulle det til kugler, hvis du hellere vil have små snacks.

Figenpålæg med variationer

Her har jeg lavet en meget basic opskrift på figenpålæg, men du kan sagtens lege med ingredienserne:

  • Lav dem udelukkende af tørrede figner – eller prøv med andre tørrede frugter, fx abrikoser, tørrede tranebær eller frysetørrede bær.
  • Giv dem flere nødder og kerner. De kan sagtens tage dobbelt så mange, og du kan fx prøve med mandler eller cashewnødder. Det giver dem et relativt mindre indhold af frugtsukker og dermed et lidt mindre blodsukker-kick.
  • Giv dem mere smag – fx med kanel, ingefær, vanilje eller hvad du lyster.
  • Giv dem kakao! Ca. 50 g kakaopulver smager virkelig godt.
  • Brug kokosmel i stedet for nødder.
  • Og tril dem i fx kakaopulver, fintrevet mørk chokolade, frysetørret hindbærpulver, hampefrø – eller overtræk med chokolade til en luksussnack.
Hjemmelavet figenpålæg i rulle

Figenpålæg i rulle

Forb. tid 30 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Figenpålæg er både nemt og børnevenligt. En lille dessert uden tilsat sukker – enten som pålæg eller som figenkugler.
Antal: 2 ruller

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 350 g tørrede figner
  • 200 g tørrede dadler (jeg brugte medjoul)
  • 100 g nødder (ristede)
  • 1 g fint salt (et nip)
  • 25 g kokosmel til at rulle i (ca.)

Sådan gør du: 

  • Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter. Skallerne sprækker, og nødderne tager lidt farve – og dufter! Tag dem ud, og lad dem køle af.
  • Klip de små stilke af fignerne, og udsten dadlerne.
  • Kør så figner og dadler gennem kødhakkeren, og slut af med nødderne. Tag massen ud på bordet, gi’ den et lille drys salt, og ælt den godt igennem, så figner, dadler og nødder bliver blandet jævnt. Del så massen i to, og rul dem ud til ca. 20 cm lange stænger. Rul dem i kokosmel, og pak stængerne i madpapir. Læg i køleskabet – så bliver de lidt fastere.
  • Hvis du foretrækker at lave figenkugler, kan du rulle dejen til kugler á ca. 15 gram. Så bliver der ca. 45 stk.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Andre – lidt sundere – snacks?

Figenpålægget er fuldt af frugtsukker og i den forstand en sød snack. Men fordelen ved at vælge en figensnack frem for diverse købte søde snacks er der alligevel: Du ved, hvad du putter i (ingen tilsætningsstoffer). Og du får også lidt naturlige fibre og næringsstoffer.

Og den slags kan du selvfølgelig lave mere af. Prøv fx dadelkuglerne med ristede nødder og kakao!

Dadelkugler med ristede nødder
Dadelkugler er en lækker hjemmelavet snack lavet på de bedste råvarer. Og det kan smages!
Gå til opskrift
Dadelkugler med kakao og ristede nødder
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: