Scan for at gå til opskrift
Figenpålæg i rulle
Forb. tid 30 minutter min
Samlet 30 minutter min
- 350 g tørrede figner
- 200 g tørrede dadler (jeg brugte medjoul)
- 100 g nødder (ristede)
- 1 g fint salt (et nip)
- 25 g kokosmel til at rulle i (ca.)
Start med at riste hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i 15-20 minutter. Skallerne sprækker, og nødderne tager lidt farve – og dufter! Tag dem ud, og lad dem køle af.
Klip de små stilke af fignerne, og udsten dadlerne.
Kør så figner og dadler gennem kødhakkeren, og slut af med nødderne. Tag massen ud på bordet, gi’ den et lille drys salt, og ælt den godt igennem, så figner, dadler og nødder bliver blandet jævnt. Del så massen i to, og rul dem ud til ca. 20 cm lange stænger. Rul dem i kokosmel, og pak stængerne i madpapir. Læg i køleskabet – så bliver de lidt fastere.
Hvis du foretrækker at lave figenkugler, kan du rulle dejen til kugler á ca. 15 gram. Så bliver der ca. 45 stk.