Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hvid gløgg med hyldeblomst

Lad mig starte med at tilstå, at jeg elsker gløgg. Derfor starter min gløggsæson ret tidligt, og pludselig har jeg fået rød gløgg nok. Heldigvis kan jeg så gå over til hvid gløgg, og måske er det også noget for dig.

Hvid gløgg smager lidt af sommer (bare lidt)

Inden jeg lavede min egen version af hvid gløgg, smagte jeg mig igennem en del varianter. Men æble. Med alt for meget anis. For søde. Uden rom. Og så videre, og så videre. Nu er jeg landet på denne her, og den er med hyldeblomst – som gør mig lidt glad ved tanken om sommer. Og det smager skønt!

Hvid gløgg er også en god opfindelse for os, der faktisk ikke er så gode til de store mængder rødvin. Siden jeg fik migræne, har jeg haft mindre lyst til rødvin, og det er jo nærmest en katastrofe, når jeg kommer til gløgg-sæsonen.

Nu er jeg reddet. Skål siger jeg bare, og glædelig jul!

Hvid gløgg med hyldeblomst

Hvad vil du servere til din gløgg?

Hvis du ikke allerede har ryddet frysedisken for frosne æbleskiver, kan du måske overveje noget hjemmebag i stedet for? Her kommer et par forslag til stort og småt:

Kagerne på billedet er mine yndlingsjulesmåkager nr. ét: Brosten med romglasur.

Nåja, og den røde gløgg har jeg selvfølgelig også min egen version af!

Opskrift på hvid gløgg med hyldeblomst og rom

Drikke

Rækker til: 4 personer

Du skal bruge:

  • 50 g sultanas rosiner
  • 1 dl hvid eller lys rom
  • 1 dl sukker
  • 3 dl drikkeklar hyldeblomstsaft
  • 2 stænger kanel
  • 1 stk stjerneanis
  • 15 g ingefær i tynde skiver
  • 6 hele nelliker
  • 10 kardemommekapsler
  • revet skal af 1/2 økologisk appelsin
  • 50 g smuttede mandler, skåret i splitter
  • 1 flaske hvidvin
  • Evt. ekstra rom

Sådan gør du:

  1. Start med rosinerne: Læg dem i blød i rom i et glas med låg. Lad dem ligge mindst 2 timer, gerne flere dage.

  2. Kog hyldeblomstsaften op med sukker og krydderier, lad det simre i 5 minutter. Sluk og lad den trække i mindst en halv time, gerne til i morgen.

  3. Si krydderierne fra, og smid dem ud. Tilsæt hvidvin, og varm op lige så forsigtigt, så alkoholen ikke damper af. Gløgg må ikke koge!

  4. Smag evt. til med rom. Tilsæt rosiner og mandelsplitter, og server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.