
Lad mig starte med at tilstå, at jeg elsker gløgg. Derfor starter min gløggsæson ret tidligt, og pludselig har jeg fået rød gløgg nok. Heldigvis kan jeg så gå over til hvid gløgg, og måske er det også noget for dig.
Hvid gløgg smager lidt af sommer (bare lidt). Og rom
Inden jeg lavede min egen version af hvid gløgg, smagte jeg mig igennem en del varianter. Men æble. Med alt for meget anis. For søde. Uden rom. Og så videre, og så videre. Nu er jeg landet på denne her, og den er med hyldeblomst – som gør mig lidt glad ved tanken om sommer. Og det smager skønt!
Hvid gløgg med rom er også en god opfindelse for os, der faktisk ikke er så gode til de store mængder rødvin. Siden jeg fik migræne, har jeg haft mindre lyst til rødvin, og det er jo nærmest en katastrofe, når jeg kommer til gløgg-sæsonen.
Nu er jeg reddet. Hvidvin, hyldeblomst, rom. Skål siger jeg bare, og glædelig jul!

Hvad vil du servere til hvid gløgg?
Hvis du ikke allerede har ryddet frysedisken for frosne æbleskiver, kan du måske overveje noget hjemmebag i stedet for? Her kommer et par forslag til stort og småt:
- Juleboller med alt det gode fyld!
- Honninghjerter
- Lakridssmåkager med tranebær
- Luciabrød med safran
- Julekranse med appelsin
- Mandelsmåkager med citron og vanilje
Kagerne på billedet er mine yndlingsjulesmåkager nr. ét: Brosten med romglasur.
Nåja, og den røde gløgg har jeg selvfølgelig også min egen version af!