
Lad mig starte med at tilstå, at jeg elsker gløgg. Derfor starter min gløggsæson ret tidligt, og pludselig har jeg fået rød gløgg nok. Heldigvis kan jeg så gå over til hvid gløgg, og måske er det også noget for dig.
Hvid gløgg smager lidt af sommer (bare lidt). Og rom
Inden jeg lavede min egen version af hvid gløgg, smagte jeg mig igennem en del varianter. Men æble. Med alt for meget anis. For søde. Uden rom. Og så videre, og så videre. Nu er jeg landet på denne her, og den er med rom! Jo bedre rom, jo bedre gløgg, det siger sig selv. Men altså – alt med måde. Man kan jo ikke smage rommen lige så godt i en hvid gløgg som man kan i den rene form. Så gem din bedste rom til en lille night cap en anden dag.
Ud over rom er jeg også havnet på hyldeblomst Det er en dejlig mild smag, som gør mig lidt glad ved tanken om sommer. Og det smager skønt – ikke mindst hvis du er så heldig at have en hjemmelavet hyldeblomstsaft på lager.
Hvid gløgg med rom er også en god opfindelse for dig, hvis du ikke er så god til de store mængder rødvin. Siden jeg fik migræne, har jeg haft mindre lyst til rødvin, og det er jo nærmest en katastrofe, når jeg kommer til gløgg-sæsonen.
Nu er jeg heldigvis reddet. Hvidvin, hyldeblomst, rom. Skål siger jeg bare, og glædelig jul!

Hvad vil du servere til hvid gløgg?
Hvis du ikke allerede har ryddet frysedisken for frosne æbleskiver, kan du måske overveje noget hjemmebag i stedet for? Kagerne på billedet er mine yndlingsjulesmåkager nr. ét: Brosten med romglasur. Det er en slags lille honningkage (samme dej som honninghjerter) – overtrukket med romglasur. Der var den igen: Rommen.
Og her får du et par andre forslag til stort og småt, der passer fint sammen med hvid gløgg:
- Juleboller med alt det gode fyld!
- Honninghjerter
- Lakridssmåkager med tranebær
- Luciabrød med safran
- Julesnurrer med appelsin og marcipan
- Fantastiske kanelsmåkager med mandler



Nåja, og skulle du få lyst til også at lave rød gløgg, har jeg selvfølgelig også min egen version af den!