Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Hvid gløgg med hyldeblomst og rom

Hvid gløgg med hyldeblomst og rom

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Trækketid 2 timer
Samlet 2 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 50 g sultanas rosiner
  • 1 dl hvid eller lys rom
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hyldeblomstsaft (drikkeklar)
  • 2 stænger hel kanel
  • 1 hel stjerneanis
  • 15 g frisk ingefær
  • 6 hele nelliker
  • 10 kardemommekapsler
  • ½ appelsin (økologisk, skallen)
  • 50 g mandelsplitter
  • 1 flaske hvidvin
  • rom (ekstra til servering (evt.))

Dine egne noter

Tilberedning

  • Vil du have udblødte rosiner: Læg dem i blød i rom i et glas med låg. Lad dem ligge mindst 2 timer, gerne flere dage.
  • Skær ingefær i helt tynde skiver, og riv appelsinskal. Kog hyldeblomstsaften op med sukker, krydderier og appelsinskal, lad det simre i 5 minutter. Sluk, læg låg på, og lad den trække i mindst en halv time, gerne til i morgen.
  • Si krydderierne fra, og smid dem ud. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandelsplitter, og varm op lige så forsigtigt, så alkoholen ikke damper af. Gløgg må ikke koge!
  • Smag evt. til med rom. Server!