Scan for at gå til opskrift
Hvid gløgg med hyldeblomst og rom
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Trækketid 2 timer t
Samlet 2 timer t 15 minutter min
- 50 g sultanas rosiner
- 1 dl hvid eller lys rom
- 1 dl sukker
- 3 dl hyldeblomstsaft (drikkeklar)
- 2 stænger hel kanel
- 1 hel stjerneanis
- 15 g frisk ingefær
- 6 hele nelliker
- 10 kardemommekapsler
- ½ appelsin (økologisk, skallen)
- 50 g mandelsplitter
- 1 flaske hvidvin
- rom (ekstra til servering (evt.))
Vil du have udblødte rosiner: Læg dem i blød i rom i et glas med låg. Lad dem ligge mindst 2 timer, gerne flere dage.
Skær ingefær i helt tynde skiver, og riv appelsinskal. Kog hyldeblomstsaften op med sukker, krydderier og appelsinskal, lad det simre i 5 minutter. Sluk, læg låg på, og lad den trække i mindst en halv time, gerne til i morgen.
Si krydderierne fra, og smid dem ud. Tilsæt hvidvin, rosiner og mandelsplitter, og varm op lige så forsigtigt, så alkoholen ikke damper af. Gløgg må ikke koge!
Smag evt. til med rom. Server!