Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Marengslagkage er en sprød lagkage, der smager af sommer. Knasende bunde af nøddemarengs, fyld af nemt hindbærskum og en håndfuld friske hindbær på toppen. Ikke noget under, at min ældste altid laver marengslagkagen som dessert til sin fødselsdag – omkring Sankt Hans.

Oprindeligt bagte jeg 3 bunde til en lagkage, men der er lidt mere swung over 4 marengsbunde, så jeg har skaleret opskriften lidt op. Det betyder, at du skal bage bundene ad to omgange – to bunde ad gangen ved varmluft.

Nem marengslagkage – der smager!

Marengslagkagen kræver ikke den store konditoreksamen, for jeg synes godt, den må være lidt loose i formen. Til gengæld smager den helt uimodståeligt: Sprøde marengsbunde med nødder. Fløjlsblød flødecreme med syrlige bær – og så en skvæt portvin. Og den er altså ikke en gang svært. Så hvis du har nogen, du gerne vil forkæle (for eksempel dig selv), skal du huske at finde servietter frem til alle. For mundvandet – det løber.

Og mens jeg skriver dette, får jeg faktisk lyst til at lave den – igen!

Tip! Bag marengsbundene i forvejen

Hvis du vil undgå at have travlt samme dag, du skal servere din marengslagkage, kan du bage bundene i forvejen. Bare gem dem i en tæt pose eller dåse. Der holder de sig fint op til en uge.

Tip! Frys den en times tid før servering

Det er ingen hemmelighed, at en marengslagkage nemt splatter lidt ud, når du skærer den. Så hvis du vil hjælpe dig selv – sæt den i fryseren en time eller to, før du serverer. Så får den lige lidt fasthed.

Tip! Gem resten i fryseren

Hvis der bliver en rest – det sker sjældent, men vi laver hellere for mange marengslagkager end for få – så kan du fryse den ned og ha’ en skøn islagkage en anden dag :-)

Andre lagkager?

Lys eller mørk, sprød eller sød, med frugt eller ej? Tjek fx:

Chokoladelagkage med smørcreme

Kanellagkage med flødskum og chokoladeglasur

Klassisk lagkage med creme og syltetøj

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Marengslagkage med hindbær

Desserter og kager

Tilberedning: 75 minutter x 2

Til 4 nøddemarengsbunde skal du bruge:

  • 5 æggehvider
  • 225 g sukker (2,5 dl)
  • 125 g nødder (hakkede)
  • 1/2 stang vanilje eller 1 tsk vaniljesukker eller 1/4 tsk vaniljepulver
  • Lidt smør og mel

Til hindbærskummet skal du bruge:

  • 450 g frosne hindbær
  • 3 spsk sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 3 spsk sherry/portvin (kan udelades)

Til pynt også:

  • Fine, friske hindbær

Sådan bager du bundene:

  1. Gør 4 stykker bagepapir klar: Tegn en cirkel på hver (brug evt. en springformsbund som skabelon). 22-24 cm i diameter. Smør cirklerne med smør, og drys med mel.

  2. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk så sukkeret i lidt ad gangen, og vend de hakkede nødder i sammen med vaniljekorn/-pulver/-sukker.

  3. Fordel så marengsdejen ud på cirklerne. Det er nemmest med en kombination af en bageskraber og en blød smørekniv/paletkniv.

  4. Bag 2 plader ad gangen ved 125 grader varmluft i ca. 5 kvarter, til de er helt sprøde, og du nemt kan trække bagepapiret af. Gør det forsigtigt, så bundene ikke knækker. Lad dem afkøle på en rist.

Sådan laver du marengslagkagen færdig:

  1. Hindbærskummet: Læg hindbærrene i en skål eller på en tallerken, drys dem med sukker, og lad dem tø op.

  2. Pisk fløden godt stiv (ikke grynet!), og vend de let mosede hindbær i sammen med (evt.) sherry/portvin.

  3. Læg bundene sammen med fyldet. Gem en fin bund til toppen og lidt ekstra skum ovenpå. Pynt med de friske hindbær.

  4. Frys evt. lagkagen ned 1-2 timer før servering. Så er den lidt nemmere at skære. Billederne her er taget uden.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Marengslagkage med hindbærskum

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.