Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
Marengslagkage med hindbærskum

Marengslagkage med hindbær

Antal 8 personer
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Frysetid 1 time
Samlet 4 timer 15 minutter

Ingredienser

Til 4 nøddemarengsbunde skal du bruge:
  • 5 æggehvider
  • 225 g sukker
  • 125 g nødder
  • ½ stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker eller ¼ tsk vaniljepulver)
  • Lidt smør og mel til bagepapiret
Til hindbærskummet skal du bruge:
  • 450 g hindbær (gerne frosne)
  • 3 spsk sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 3 spsk sherry/portvin (kan udelades)
  • Evt. 4 blade husblas (hvis hindbærskummet skal være stabilt. Se tip under opskriften)
Til pynt også:
  • 50 g friske hindbær

Dine egne noter

Tilberedning

Sådan bager du bundene:
  • Gør 4 stykker bagepapir klar: Tegn en cirkel på hver (brug evt. en springformsbund som skabelon). 22-24 cm i diameter. Vend papiret med stregerne nedad. Smør cirklerne med smør, og drys med mel.
  • Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og vend de hakkede nødder i sammen med vanilje.
  • Fordel så marengsdejen ud på cirklerne. Det er nemmest med en kombination af en bageskraber og en blød smørekniv/paletkniv.
  • Bag 2 plader ad gangen ved 125 grader varmluft i ca. 5 kvarter, til de er helt sprøde, og du nemt kan trække bagepapiret af. Gør det forsigtigt, så bundene ikke knækker. Lad dem afkøle på en rist.
Sådan laver du marengslagkagen færdig:
  • Tjek tip om husblas under opskriften, hvis du vil bruge det. Ellers:
  • Hindbærskummet: Læg hindbærrene i en skål eller på en tallerken, drys dem med sukker, og lad dem tø op.
  • Pisk fløden godt stiv (ikke grynet!), og vend de let mosede hindbær i sammen med (evt.) sherry/portvin.
  • Læg bundene sammen med fyldet. Gem en fin bund til toppen og lidt ekstra skum ovenpå. Pynt med de friske hindbær.
  • Frys evt. lagkagen ned 1-2 timer før servering. Så er den lidt nemmere at skære. Billederne her er taget uden.