Scan for at gå til opskrift
Marengslagkage med hindbær
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 2 timer t 30 minutter min
Frysetid 1 time t
Samlet 4 timer t 15 minutter min
Til 4 nøddemarengsbunde skal du bruge:
- 5 æggehvider
- 225 g sukker
- 125 g nødder
- ½ stang vanilje (eller 1 tsk vaniljesukker eller ¼ tsk vaniljepulver)
- Lidt smør og mel til bagepapiret
Til hindbærskummet skal du bruge:
- 450 g hindbær (gerne frosne)
- 3 spsk sukker
- 4 dl piskefløde
- 3 spsk sherry/portvin (kan udelades)
- Evt. 4 blade husblas (hvis hindbærskummet skal være stabilt. Se tip under opskriften)
Sådan bager du bundene:
Gør 4 stykker bagepapir klar: Tegn en cirkel på hver (brug evt. en springformsbund som skabelon). 22-24 cm i diameter. Vend papiret med stregerne nedad. Smør cirklerne med smør, og drys med mel.
Hak nødderne groft. Pisk æggehviderne meget stive. Pisk sukkeret i lidt ad gangen, og vend de hakkede nødder i sammen med vanilje.
Fordel så marengsdejen ud på cirklerne. Det er nemmest med en kombination af en bageskraber og en blød smørekniv/paletkniv.
Bag 2 plader ad gangen ved 125 grader varmluft i ca. 5 kvarter, til de er helt sprøde, og du nemt kan trække bagepapiret af. Gør det forsigtigt, så bundene ikke knækker. Lad dem afkøle på en rist.
Sådan laver du marengslagkagen færdig:
Tjek tip om husblas under opskriften, hvis du vil bruge det. Ellers:
Hindbærskummet: Læg hindbærrene i en skål eller på en tallerken, drys dem med sukker, og lad dem tø op.
Pisk fløden godt stiv (ikke grynet!), og vend de let mosede hindbær i sammen med (evt.) sherry/portvin.
Læg bundene sammen med fyldet. Gem en fin bund til toppen og lidt ekstra skum ovenpå. Pynt med de friske hindbær.
Frys evt. lagkagen ned 1-2 timer før servering. Så er den lidt nemmere at skære. Billederne her er taget uden.