
Kanellagkage er en genial opfindelse, der har været med til rigtig mange fødselsdage i min familie. Lagkagen med kanel er også et hit, uanset om du fejrer fødselsdag med kaffe eller kakao. (Eller en blanding – prøv det!)
Kanellagkage pyntet op til fest
‘Den med mandlerne’, sagde Eva da hun var lille, og jeg kan stadig ikke huske, om hun mente kanellagkagen, som vi pyntede med mandler – eller den sprøde, søde og syrlige med marengs (og som faktisk er med nødder). Men begge går rigtig godt til fødselsdage. Her kommer en kanellagkage pyntet med bær, for Eva har fødselsdag i bærsæsonen.
Du kan sagtens bage bundene flere dage i forvejen, og det er absolut en af fordelene ved at lave lagkage med kanel. Bundene bliver ikke tørre eller kedelige – bare opbevar dem i en tætsluttende pose, til de skal bruges.
Tak til Karolines Køkken for inspirationen.

Tip om at skære din kanellagkage:
Lav lagkagen i god tid. Så skal du ikke stå med det hele, mens gæsterne venter – og hvis den er lagt sammen nogle timer forinden, bliver den nemmere at skære ud i pæne stykker. Bare pynt med bær lige før servering. Og skær med en spids og skarp kniv.

Her har jeg lavet kanellagkagen med 6 bunde – mest fordi den bliver så fin, når der kommer lidt højde på. Du kan også bruge dejen til bare 4 bunde. Så skal de være 20-22 cm i diameter. Når lagkagen er med færre bunde, er den også nemmere at skære.