Scan for at gå til opskrift
Kanellagkage med chokoladetop
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet 1 time t
Til 6 lagkagebunde skal du bruge:
- 175 g smør (stuetemperatur)
- 140 g sukker
- 1 æg
- 1 spsk kanel
- 175 g mel
Til chokoladetoppen, fyld og pynt skal du bruge:
- 100 g mørk chokolade
- 1 spsk smør
- 2 spsk kogende vand
- 5 dl fløde
- friske bær
Sådan laver du lagkagebundene
Pisk smør og sukker sammen, og tilsæt æg, kanel og mel.
Find så 3 stykker bagepapir, og tegn to cirkler på hver med blyant (diameter 17-18 cm – brug fx en tallerken at tegne efter). Vend blyantstregerne ned mod bordplanden. Fordel så dejen jævnt i cirklerne med en blød smørekniv, evt. en paletkniv. Bundene bliver tynde, og det tager lidt tid.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft, og bag bundene, til de er lysebrune. Det tager godt og vel 15 minutter, alt efter hvor varm ovnen er, når du sætter bundene ind. Husk, du kan bage to plader ad gangen ved varmluft.
Når bundene er bagt, træk dem ud på bordpladen på papiret. Lad dem køle af, og træk så forsigtigt bagepapiret af. Hvis en af bundene knækker, kan du bruge den i midten af lagkagen uden problemer.
Sådan pynter og samler du lagkagen:
Den øverste bund skal pyntes med chokoladeganache. Hak chokoladen og smelt den i vandbad: Sæt to metalskåle inden i hinanden, hæld kogende vand i den store, og smelt chokoladen i den lille. Når chokoladen er næsten smeltet: Tilsæt smør og kogende vand, og rør godt rundt.
Smør chokoladeganachen ud på den ene bund, og lad den køle af.
Pisk fløden stiv. Læg bundene sammen med fløden. Det er nemmest med en sprøjtepose eller bare en frysepose med et hul i hjørnet. Slut af med den bund, der har chokoladeganache på toppen.
Lad kagen trække i nogle timer. Så er den nemmere at skære. Pynt med friske bær, og server.