Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Lykken er, når sommeren falder i maj. For så har jeg alle gode undskyldninger for at lave koldskål med rabarber :-) Og havregrynsknas.
I gamle dage var koldskål noget med at piske æg og sukker i evigheder for at få en luftig og tyk koldskål. Men ikke længere. Jeg bruger bare tykmælk og kærnemælk – en halv liter tykmælk til en liter kærnemælk, og så har jeg til 4 personer. Eller til flere dage, når vi bare er to. Faktisk spiser jeg gerne koldskål anytime – til morgenmad og som en lille snack sidst på dagen, for eksempel. Der spiser jeg den med en usødet mysli, så den bliver lidt sundere.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Her får du koldskålen med ristede havregryn, der knaser og smager fantastisk sammen med den syrlige koldskål.
Og ikke at forglemme – rabarber. På billedet kan du se de råsyltede rabarber (den søde variant), der er krudtet godt op med frisk ingefær. Du kan også vælge at lave bagte rabarber, som smelter blødt ind i koldskålen. De bagte rabarber egner sig i øvrigt også godt til en simpel dessert med vaniljeis.
Selvfølgelig kan du også servere din koldskål med alverdens andre slags frisk frugt. Jordbær, hindbær, solbær eller ribs i sæsonen. Eller blåbær. Eller melon. Eller æbler, pærer, banan …
Forresten – hvis du er kammerjunkertypen, så tjek lige opskriften på klassiske kammerjunkere også. De er besværet værd, siger jeg bare.
Når du bruger skallen af citronen, er det ekstra vigtigt, den ikke er overfladebehandlet.
Jeg foreslår både råsyltede og bagte rabarber i din koldskål. Her finder ud opskrifterne:
Hvis du laver en større portion råsyltede rabarber – eller får nogen til overs – er de også fremragende i salater, som tilbehør til din aftensmad eller som topping på din morgenmad. Opbevar dem i køleskabet, så holder de en uges tid (altså, hvis du ikke får dem spist inden).
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)