Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Grillede nektariner er en nem og sommerlig dessert på grill. Jeg serverer med vaniljeis, friske solmodne hindbær og havregrynscrunch – og det smager himmelsk.

Dessert på grill: En nem sommerdessert – og v i d u n d e r l i g

Når nu alligevel grillen er tændt … siger jeg, som kun yderst sjældent får fyret op i min. Men hvis du nu er grill-typen, der griller nærmest ALT – eller hvis du bare elsker frugt på grill (og det kan vi blive enige om) – så er grillede nektariner en genial dessert. Og så simpel. Du skal ikke gøre andet ved nektarinerne end at udstene dem og grille dem 4-5 minutter på hver side. Isen kan du købe dig fra. Og hindbær kan du plukke i haven, i skoven eller i supermarkedet.

Det eneste, der tager liiiidt tid, er at riste havregrynene. 10 minutter. Og så skal de køle af. Faktisk vil jeg anbefale, at du laver en større portion end jeg angiver, for så har du også til koldskål og andre skønne sommerhits. Eller du kan bruge en honningristet granola, som jeg også bruger til både morgenmad og desserter.

Sidste sommer lavede jeg granatæblesiruptil en helt anden ret – og der stod en lille rest i køleskabet. Den lille rest viste sig som et lækkert smagsboost til nektarinerne, så det er et lille tip, du også kan ta’ med. Jeg fandt granatæblesirup på hylderne hos min grønthandler på Nørrebro – men ikke i Fjerritslev. Så jeg måtte lave den selv :-)

3 tips til grillede nektariner

 • Grill nektarinerne ved direkte varme.
 • Det er nemmest at starte på skærefladen, da nektarinen så er mest fast i det, når du skal vende den. Giv den ca. 3 minutter. Den kan godt brænde lidt fast, så den skal skrabes fri.
 • Når du bagefter griller nektarinerne på skindsiden, er det nemt at holde øje med, om de er møre: Så begynder saften at boble i overfladen eller i kanten. Hold øje med det – det tager ca. 4-5 minutter (måske går det hurtigere på din grill, hvis den er varmere end min – så hold øje).

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Grillede nektariner - dessert på grill

Desserter og kager

Rækker til: 4

Forberedelse: 15+15 minutter

Du skal bruge:

 • 4 modne nektariner

 • 4 scoop vaniljeis

 • 100 g friske hindbær

Til de ristede havregryn skal du bruge:

 • 25 g smør

 • 25 g sukker

 • 1,5 dl havregryn (ca. 60 g) – kan være fine eller grove

Til servering evt. også:

 • Granatæblesirup (eller anden sirup)

 • mynteblade

Sådan gør du:

 1. Nektariner på grill: Halver nektarinerne, fjern stenene, og grill de halve nektariner ca. 3 minutter på skærefladen (først) og 5 minutter på skindsiden. Se tip ovenfor.

 2. Ristede havregryn: Smelt smørret på en pande, og lad det bruse op. Drys sukkeret over, og lad det smelte (ikke for høj varme). Vend så havregrynene i, og rist til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de køler af – nemmest på et stykke bagepapir på køkkenbordet.

 3. Servering: Giv 2 halve nektariner pr. person – med vaniljeis, havregrynscrunch og friske hindbær. Du kan også give desserten lidt sirup, fx granatæblesirup (kan også købes). Pynt med mynteblade.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Grillede nektariner - dessert på grill

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.