Scan for at gå til opskrift
Dessert på grill - grillede nektariner
Forb. tid 25 minutter min
- 4 nektariner (helt modne)
- 4 scoop vaniljeis
- 100 g hindbær (friske)
Til de ristede havregryn skal du bruge:
- 25 g smør
- 25 g sukker
- 1,5 dl havregryn (ca. 60 g – kan være fine eller grove)
Til servering evt. også:
- granatæblesirup (eller anden sirup)
- mynteblade
Alternativ til ristede havregryn
I stedet for ristede havregryn kan du bruge en sød granola, fx denne.
3 tips til grillede nektariner
- Grill nektarinerne ved direkte varme.
- Det er nemmest at starte på skærefladen, da nektarinen så er mest fast i det, når du skal vende den. Giv den ca. 3 minutter. Den kan godt brænde lidt fast, så den skal skrabes fri.
- Når du bagefter griller nektarinerne på skindsiden, er det nemt at holde øje med, om de er møre: Så begynder saften at boble i overfladen eller i kanten. Hold øje med det - det tager ca. 4-5 minutter (måske går det hurtigere på din grill, hvis den er varmere end min - så hold øje).
Nektariner på grill: Halver nektarinerne, fjern stenene, og grill de halve nektariner ca. 3 minutter på skærefladen (først) og 5 minutter på skindsiden. Se tip om grillprocessen nedenfor.
Ristede havregryn: Smelt smørret på en pande, og lad det bruse op. Drys sukkeret over, og lad det smelte (ikke for høj varme). Vend så havregrynene i, og rist til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de køler af – nemmest på et stykke bagepapir på køkkenbordet.
Servering: Giv 2 halve nektariner pr. person – med vaniljeis, havregrynscrunch og friske hindbær. Du kan også give desserten lidt sirup, fx granatæblesirup. Pynt med mynteblade.