Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
sandwichboller med quinoa og spinat

Er jeg den eneste, der synes, sandwichboller gerne må mætte?

Det var præcis tanken med de her sandwichboller med quinoa. Quinoa har jo den fordel, at selvom det er en kornsort, har den en ret højt proteinindhold, og det giver en god mæthed. Og når jeg nu oftest spiser mine sandwichboller med vegetarisk fyld, er protein ikke helt ligegyldig.

Det fik mig til at fundere over, hvad jeg egentlig ønsker mig af mit frokostbrød … når det ikke er rugbrød

Hvad er en god sandwichbolle?

Lige i dag så en god sandwichbolle sådan ud:

  • Den er ret flad – så den er til at bide over.
  • Den er uden sukker (gælder altid!)
  • Den er tæt i krummen.
  • Den smager godt med mit yndlingsfyld (fx hummus og avocado)
  • Den kan bages spontant med det, jeg for det meste har i huset.
  • Den har et nogenlunde indhold af fibre.
  • Den er nem eller hurtig at bage.
  • Den er velegnet at fryse ned (og tage op igen).
  • Og så mætter den!

Opskrift på sandwichboller med quinoa og spinat

Brød og boller

Rækker til: 16 stk.

Forberedelse: 2 timer

Tilberedning: 20 minutter

Du skal bruge:

  • 150 g spinat
  • 150 kogt quinoa
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 dl sesamfrø
  • 12 g salt
  • 500 g hvedemel

Til pynt - kan udelades:

  • 1 æg
  • ekstra sesamfrø

Sådan gør du:

  1. Start med at koge quinoa efter anvisning på posen. Lad den køle lidt af. (Kog bare hele posen, og gem resten, fx til en salat).

  2. Skyl spinaten og læg den i en skål. Hæld kogende vand over, og dryp spinaten af i en sigte. Pres vandet godt af, og hak den groft.

  3. Bland vand, spinat, quinoa, gær, sesam og salt, til gæren er opløst. Tilsæt melet, og ælt dejen let igennem. Den er ret blød.

  4. Dæk dejen til og lad den hæve 1 times tid på køkkenbordet.

  5. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 16 lige store stykker. Rul dem til boller, og sæt dem med god afstand på bagepapir – 8 på hvert stykke. Tryk bollerne ret flade. Pensl evt. med æg, og drys med sesamfrø. Lad dem hæve en halv times tid.

  6. Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er helt varm, sæt bollerne ind (2 plader på én gang), og bag dem 18-20 minutter, til de er gyldne.

  7. Fyld sandwichbollerne godt op med alt det, du elsker. Se ideer nedenfor.

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

sandwichboller med quinoa og spinatTip! Fyld til dine sandwichboller med quinoa

Prøv fx med:

  • Hummus, tomat og avocado i skiver. Og frisk spinat.
  • Thaihummus med avocado og frisk koriander. Et dryp lime.
  • Laksemousse, frisk spinat og radiser i tynde skiver.
  • Rødbedebøf, frisk spinat, most avocado som spread. Og et dryp lime.
  • Pesto, frisk spinat og røget laks.
  • Emmentaler, frisk rucola og soltørrede tomater (de bløde i olie, skær dem i strimler)
  • Kyllingebryst i tynde skiver – med spidskålsalat og fx en tyk peanutdressing som spread
  • Thai pulled chicken med spidskålsstrimler

Har du andre gode idéer? Så tilføj meget gerne i kommentarfeltet :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.