Chokolade-drømmekagen er virkelig kagen, der lever op til “kært barn, mange navne”. Her får du opskriften på en luksusversion. Med rigtig chokolade.
Opskrift på chokolade-drømmekage – den du ved nok
Det var noget af et dilemma at give kagen et navn her på bloggen. For er det en chokolade-drømmekage, en kaffekage med kakao-kokostopping, en chokoladekage med kaffe og kokostopping, en chokoladekage med kakao-kokostopping, en klassens time kage? Eller slet og ret: Den du ved nok …
I hvert fald: Her får du opskriften på en luksusudgave af den populære kage.
Hvis du gerne vil ha’ en sund kage, må du til gengæld se dig om efter en anden!
Luksus-chokolade-drømmekage!
Selv lærte jeg kagen at kende for mange år siden på mit job , hvor vi havde en utrolig sød madmor, der bagte kagen hver gang, der var noget at fejre. Og det var der tit! Derfor fik den tilnavnet (endnu et navn!): Jonnas fredag-ferie-fødselsdagskage. Den var vi vilde med!
Og hvorfor så pille ved opskriften – for det har jeg jo gjort?
Jo, jeg husker selve kagen som ret lys. Bare med lidt kakao i. Og jeg kan jo godt lide rigtig chokolade. Så chokolade-drømmekagen har faktisk fået, tadaa: Chokolade! Og mere kakao, må jeg indrømme. Både chokolade og kakao er fra Callebaut, og jeg siger dig: Det smager af noget.
En virkelig populær – og nem! – kage
Ofte er de bedste kager også krævende at bage. Men ikke her! Det kræver virkelig ingen særlige skills at røre dejen sammen på 10 minutter, bage kagen på 25 og lave fyldet på 5.
Det mest udfordrende ved luksus chokolade-drømmekagen er at holde fingrene fra den.
Smelt smørret blidt i en (gerne lidt stor) gryde. Tag den af varmen. Hak chokoladen, og rør den ud, så den smelter. Lad massen køle af, mens du finder resten frem.
Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør en bradepande klar med bagepapir.
Sigt de tørre ingredienser sammen.
Bland sukker og kaffe i den tempererede blanding af smør og chokolade.
Rør yoghurt og æg ud i gryden også – brug evt. et håndpiskeris.
Tilsæt nu de tørre ingredienser – start med halvdelen, og rør så resten i lidt ad gangen, til dejen er jævn. Bred dejen ud i bradepanden, og bag den 25 minutter.
Smelt toppingen i en gryde. Når kagen er bagt 25 minutter, tjek med en tandstik, at den er bagt i midten (der må ikke komme blød dej op). Fordel så toppingen over, og bag kagen 5 minutter mere.
Lad chokoladekagen køle af i formen, til toppingen har sat sig. Så kan du skære den ud … Jeg fik 24 stykker. God fornøjelse ◡̈
Fik du prøvet opskriften?
Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tip til den perfekte dej!
Husk at temperere alle ingredienser, inden du går i gang. Her i opskriften bliver smørret smeltet, så det er mindre væsentligt, men vær opmærksom på, at køleskabskolde æg og kold yoghurt kan få dejen til at skille. Så det bedste er at lægge alt frem på køkkenbordet i god tid.
Kan en chokolade-drømmekage fryses?
Det kan den sagtens. På grund af det høje fedtindhold kan den ikke ligge til evig tid, men 2-3 måneder går fint.
Hvilken chokolade – og hvilken kakao?
Langt de fleste chokoladekager bliver bagt bare med kakao. Og det synes jeg faktisk ikke er snyd, hvis man bruger en god kakao som her.
Men!
Man kan jo også give sin chokoladekage … chokolade! Det er jo det, man gør, når man bager brownie.
I chokolade-drømmekagen gør jeg begge dele. Rigtig chokolade giver kagen en intens chokoladesmag, og den gør også kagen lidt tungere. Derfor ikke så meget, når jeg gerne vil have en rigtig luftig kage.
Hvis du vil have den fulde chokoladesmag, kan jeg virkelig anbefale at købe god chokolade og kakao. I min verden er Callebaut et rigtig godt bud på det.
Chokolade: Callebauts chokolade er den fineste belgiske chokolade, som jeg lykkeligt kan hapse direkte fra posen. Fyldig og intens i smagen, ikke for sød. Den kommer i smarte små callets (dråber), der er nemme at dosere (du behøver ikke hakke den, selvom det står i opskriften).
Kakao: Callebauts kakaopulver, der er presset fra den fineste belgiske chokolade. Det kan du faktisk smage! Og kakaopulveret er fantastisk i alt, du ellers kan finde på at putte kakao i. Siger det bare. Et kilo er ikke for meget.
Jeg ved godt, kakao fås billigere, men tro mig, du bliver glad, hver gang du finder de gode varer i skabet.
Og et tak fra mig
Hvis du køber kakao og chokolade via links i opskriften, er du med til at støtte min blog med et lillebitte beløb. Og jeg siger ydmygt tak. Bloggen er mit con amore-projekt, som jeg lægger talrige timer i hver uge uden at få en krone for det. Det er mit valg. Men det vil da være skønt at få et lille tilskud til den drift, jeg betaler for.
Din pris på chokoladen er den samme, og jeg har valgt at linke til den butik, der generelt har den bedste pris på Callebaut.