Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Chokolade drømmekage den du ved nok

Chokolade-drømmekage - luksusudgaven

Antal 24 stykker
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

Til chokoladekagen skal du bruge:
  • 150 g smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 225 g mel
  • 50 g kakaopulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 250 g sukker (jeg bruger rørsukker)
  • 2 spsk espresso
  • 2 dl yoghurt (jeg bruger græsk)
  • 2 æg
Til kakao-kokostopping skal du bruge:
  • 100 g smør
  • 5 spsk kaffe
  • 25 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 200 g flormelis
  • 150 g kokosmel

Kokkens noter

Sådan får du den perfekte luftige kage!

Husk at temperere alle ingredienser, inden du går i gang. Her i opskriften bliver smørret smeltet, så det er mindre væsentligt, men vær opmærksom på, at køleskabskolde æg og kold yoghurt kan få dejen til at skille. Så det bedste er at lægge alt frem på køkkenbordet i god tid.

Dine egne noter

Tilberedning

  • Smelt smørret blidt i en (gerne lidt stor) gryde. Tag den af varmen. Hak chokoladen, og rør den ud, så den smelter. Lad massen køle af, mens du finder resten frem.
  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft. Gør en bradepande klar med bagepapir.
  • Sigt mel, kakaopulver, vaniljesukker, bagepulver og natron sammen.
  • Bland sukker og kaffe i den tempererede blanding af smør og chokolade.
  • Rør yoghurt og æg ud i gryden også – brug evt. et håndpiskeris.
  • Tilsæt nu de tørre ingredienser – start med halvdelen, og rør så resten i lidt ad gangen, til dejen er jævn. Bred dejen ud i bradepanden, og bag den 25 minutter.
  • Smelt toppingen i en gryde. Når kagen er bagt 25 minutter, tjek med en tandstik, at den er bagt i midten (der må ikke komme blød dej op). Fordel så toppingen over, og bag kagen 5 minutter mere.
  • Lad chokoladekagen køle af i formen, til toppingen har sat sig. Så kan du skære den ud … Jeg fik 24 stykker. God fornøjelse ◡̈