Mine nemme brownies er fulde af chokolade og smør, så de smelter på tungen. De er lynhurtige at lave. Og behøver jeg at sige, at de smager fantastisk?
Du får en pænt stor portion – min var stor nok til, at jeg kunne forære nogle til vores søde naboer. Til deres fryser, sagde jeg. Og de svarede dagen efter: Det er nogle farlige brownies at ha’ i fryseren!
Ja, beklager!
Et par tips, før du begynder!
- Vælg en god mørk chokolade, gerne 60-70 %.
- Pisk æggesnapsen g-r-u-n-d-i-g-t. Den skal være hvid og luftig.
- Bag gerne i god tid. Din brownie er endnu bedre i morgen, når den har sat sig lidt. Du kan opbevare den ved stuetemperatur eller lidt køligere. Ingen grund til køleskab, der bare gør den stiv.
Nemme brownies uden nødder – eller med …
Dette er en basisopskrift på brownies, så jeg har bagt den uden nødder eller andet. Helt basic. Men hvis du elsker nødder, skal du ikke holde dig tilbage.
Når jeg bager mine brownies med nødder, nøjes jeg med at drysse dem ovenpå til sidst. Så får de lidt farve, de bliver ekstra sprøde, og de smager af lidt mere. Du kan bruge både hasselnødder, valnødder, pekannødder og cashews.
Hvordan kan jeg se, om mine brownies er færdige?
Brownies er lidt specielle hvad bagetid angår. For det lækre ved dem er lige præcis, at de ikke er gennembagte som en sandkage. De skal være det, amerikanerne kalder fudgy og chewy. Smelte i munden.
Du får lige et par tips:
Tip nr. 1: Sæt et ur. Den der med at se på sit eget ur og tænke – dem husker jeg lige – den virker i hvert fald ikke for mig. Og sæt hellere tiden lidt for kort end lidt for langt. Altså, sæt den til fx 22 minutter, så du kan gribe ind, hvis din ovn bager lidt hårdere end min.
Og hvordan tjekker du så?
Tip nr. 2: Brug en tandstik (eller et træspyd). Stik den ned ca. midt i din brownie og se så: Følger der blød dej med op: Bag videre. Følger der bare lidt krummet dej med op: Den er lige tilpas. Følger der næsten intet med op, så er din brownie allerede bagt rigeligt, så skynd dig at få den ud af ovnen i en fart.
Tip nr. 3: Vip med formen. Hvis dejen bølger, skal den helt sikkert have noget mere.
Hvis du spørger mig, må en brownie hellere være bagt lidt for lidt end lidt for meget, så pyt, hvis det midterste stykke blev til den bløde side. Nyd, at resten af din brownie er lige tilpas.
Andre brownies?
Hvis du elsker brownies, kan du måske også få lyst til lidt variation. Hjemme hos os er en enkelt slags brownie i hvert fald ikke nok, så du får lige et par ekstra at vælge imellem:
De bedste og nemmeste brownies med en lækker sprød overflade. Nu er de medbragt til tre forskellige arrangementer og både børn og voksne er begejstrede – og jeg har bagt dagen før uden stress. Lidt bær ved siden af er også altid et hit!
Hej Marina, det var dog den dejligste kommentar! Tak! Vi elsker den også :-) Kh Bodil
Super lækker brownie. Selv flere dage efter bagning, er den stadig dejlig fugtig. Måske farinen der gør det.. Opskriften blir helt sikkert gemt under favoritter!
Hej Lene, tusind tak! Nogle gange tænker jeg, at det mere er konfekt end kage. For ja, den holder fugtigheden rigtig godt. Og hvis du lige skal ha’ den ud af synsfeltet, kan du putte den i fryseren :-) Kh Bodil