Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Nem brownie uden nødder - den ultimative!

Nemme brownies uden nødder

Antal 24 stykker
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 25 minutter

Ingredienser

  • 150 g smør
  • ½ dl vand
  • 350 g mørk chokolade
  • ¼ tsk salt
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 150 g farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 125 g mel

Dine egne noter

Tilberedning

  • Vej og mål alle ingredienser af først. Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  • Skær smørret i tykke skiver, og smelt dem blidt i en gryde sammen med vandet. Hak chokoladen imens.
  • Når smørret er smeltet – tag det af varmen, og rør chokolade og salt i. Rør, til chokoladen er helt opløst.
  • Pisk æg, sukker, farin og vaniljesukker, fx med en håndmixer, til det er let og luftigt. 4-5 minutter. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen, så det bevarer luftigheden.
  • Sigt melet, og vend det forsigtigt i dejen – rør kun længe nok til, at dejen er jævn. Hæld den op i bradepanden. Bag den i ca. 25-30 minutter. Den skal være lidt underbagt i midten, men ikke flydende (tjek 1: Der må gerne følge lidt fugtige krummer med, hvis du stikker et træspyd eller en tandstik i den, men ikke blød dej. Tjek 2: Den må ikke skvulpe, når du vipper den).
  • Lad dine brownies køle HELT af, før du skærer dem ud.