Scan for at gå til opskrift
Nemme brownies uden nødder
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
- 150 g smør
- ½ dl vand
- 350 g mørk chokolade
- ¼ tsk salt
- 4 æg
- 200 g sukker
- 150 g farin
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 g mel
Vej og mål alle ingredienser af først. Beklæd din form med bagepapir. Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovn.
Skær smørret i tykke skiver, og smelt dem blidt i en gryde sammen med vandet. Hak chokoladen imens.
Når smørret er smeltet – tag det af varmen, og rør chokolade og salt i. Rør, til chokoladen er helt opløst.
Pisk æg, sukker, farin og vaniljesukker, fx med en håndmixer, til det er let og luftigt. 4-5 minutter. Vend det forsigtigt i chokoladeblandingen, så det bevarer luftigheden.
Sigt melet, og vend det forsigtigt i dejen – rør kun længe nok til, at dejen er jævn. Hæld den op i bradepanden. Bag den i ca. 25-30 minutter. Den skal være lidt underbagt i midten, men ikke flydende (tjek 1: Der må gerne følge lidt fugtige krummer med, hvis du stikker et træspyd eller en tandstik i den, men ikke blød dej. Tjek 2: Den må ikke skvulpe, når du vipper den).
Lad dine brownies køle HELT af, før du skærer dem ud.