Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

[Reklame for Finax]

Saftige sandwichboller med græskar

Frokost? Sandwichboller? I morgen? Så løb ud og find et græskar, mens det stadig er (lidt) sæson, og der kan blive saftige sandwichboller med græskar i morgen tidlig!

Konceptet er hermed testet – i alt hastværk lørdag morgen. For jeg kom til at sove længe, men jeg ville ikke gå glip af en spinningtime bare fordi, der skulle bages boller den morgen. Så det gik stærkt!

Saftige sandwichboller med græskar

Saftige sandvichboller – sådan!

I min verden skal sandwichboller både være bløde, saftige og helst ikke alt for høje. Man skal jo helst kunne bide over bollen når der kommer fyld i. Ikk´?

Det med saftigt brød er virkelig simpelt, også hvis du ikke har særlig god tid: Riv nogle grønsager eller rodfrugter i. Gulerodsboller er et hit. Men du kan også bruge både kartofler, rødbeder, squash eller som her: Græskar. Det giver masser af fugt til dejen, og du får et brød (eller en flok boller), der holder sig saftige i flere dage.

Du kan naturligvis også fryse de boller ned, du ikke spiser med det samme. Så er det nemt at finde en saftig sandwichbolle til madpakken næste gang og næste gang og ..

Saftige sandwichboller med græskar

De hurtigste overnight græskarboller

Når jeg nu ikke vil have særlig højde på mine boller, arbejder jeg med en ret blød dej – og verdens nemmeste fremgangsmåde: Bland revet græskar med bare én slags mel (mit yndlings, stadigvæk, den stenformalede fra Finax). Gær, salt, vand, surdej, hvis du har – og græskarkerner. Rør sammen. Lad dejen stå i skålen natten over i køleskabet. Og sæt bollerne på en bageplade med en ske næste morgen.

Knaldvarm ovn. 13-15 minutter. Haps.

Sandwichbollerne bliver helt perfekt uperfekte i faconen. Lidt flade i det, så de er nemme at bide over, når fyldet kommer i. Og supersaftige indeni.

Opskrift på saftige sandwichboller med græskar

Brød og boller, Morgenmad og brunch

Rækker til: 12 stk.

Forberedelse: 20 minutter + natten over

Tilberedning: 13-15 minutter

Til sandwichbollerne skal du bruge:

  • 300 g koldt vand (3 dl)
  • 250 g revet græskar (hokkaido eller skrællet butternut)
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 5 g gær
  • 30 g opfrisket surdej (eller bare vand, hvis du ikke har surdej)
  • 450-500 g Finax stenformalet hvedemel
  • 50 g Finax økologiske græskarkerner
  • 1,5 tsk kardemomme
  • 10 g salt

Til pynt:

  • Ekstra græskarkerner
  • 1 æg til at pensle med

Sådan gør du:

  1. Riv græskarret – groft eller fint, begge dele fungerer. Husk, at en butternut skal skrælles først.

  2. Bland dejen godt sammen i en stor skål. Lad den stå fremme på køkkenbordet en halv eller hel time, dæk den med plast, og sæt den i køleskabet til i morgen.

  3. Næste morgen: Tænd ovnen på max varme. Min kan tage 270 grader varmluft. Hvis du har en bagesten eller et bagestål, sæt det ind og lad det varme godt igennem.

  4. Når ovnen er varm: Sæt bollerne på bagepapir med en grydeske. Pensl med lidt æg, drys med græskarkerner, og pensl igen. Så hænger de fast. Bag bollerne i 13-15 minutter, til de er gyldne.

Fyld i sandwichbollerne?

Du har sikkert dit eget favoritfyld. Mit var min thaihummus med avocado og frisk koriander. Et dryp lime. Mmmm.

Surdej eller ej?

Jeg har altid en aktiv surdej i nærheden, så det blev surdejsboller. Men du kan sagtens bage dem uden surdej. Så skal du blot erstatte med næsten samme mængde vand.

Andre meltyper?

Jeg synes, bollerne er bedst med noget groft mel. Hvis du ikke har lige præcis Finax’ stenformalede mel ved hånden, kan du blande hvidt mel og fuldkornsmel. Ca. 1/3 fuldkorn og 2/3 hvidt hvedemel er en god kombi til sandwichboller. Mængden må du lige forsøge dig frem med – forskellige meltyper suger forskellig mængde væde til sig.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.