Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En skøn, forårsagtig aspargessalat med edamamebønner, råsyltede rabarber og den lækreste cremede og spicy peanutdressing.
Vil du lave din egen lækre aspargessalat til frokost? Eller savner du en smuk, grøn og forårsagtig forret med asparges – og smæk på smagen?
Når det er sæson for asparges, er der ingen ende på, hvor mange slags aspargessalat, der kan komme ud af det. (For eksempel kan du også nappe den helt enkle salat med asparges og parmesan.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Her får du en frisk og spicy version, der har været en tur forbi det asiatiske køkken. Så den får på alle tangenter med både edamamebønner, rabarber med ingefær og den cremede, spicy peanutdressing. Alt i alt en smuk frokost i det grønne 🙂
Eller forret, hvis det var det, du var på jagt efter …
Som altid slår jeg et ekstra slag for smag i maden, og det gælder også din salat.
Så dressingen er et kapitel for sig. Friske grønne asparges møder essensen af det asiatiske køkken – med hele det store hallelujakor af soya, ingefær, hvidløg og chili. Bum. Intet mindre.
Nåjo, det skulle da lige være de råsyltede rabarber med ingefær (bare rolig, det er supernemt). De giver lige det frække, syrlige pift. Du kan også bruge bagte rabarber for en lidt blidere konsistens.
Og selvfølgelig – top op med ristede peanuts. Jeg foretrækker at riste dem i ovnen, en stor portion ad gangen. Men du kan også riste på panden. Knas!
Den aspargessalat er nærmest som at få serveret dessert i utide (hvis man da kan det). Og jo, man må gerne ta’ en portion mere 😉 Hvis fadet altså ikke er tomt endnu …
Dem er der mange af – her får du en alternativ salat med parmesan og en rigtig nem lille ret med tacoskåle.
Du kan gemme en rest råsyltede rabarber i køleskabet i en uges tid – bare sørg for at opbevare dem i et skoldet glas. Og så har du en lækker lille delikatesse til for eksempel:
Gem lagen fra rabarberne, og brug den i en salatdressing en anden dag.
Her kan du tage udgangspunkt i min olie-eddikedressing og erstatte (noget af) eddiken med rabarber-eddike. Den søde lage uden eddike kan du bruge som ekstra smag i en klassisk olie-eddikedressing.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)