Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Salat med asparges og parmesanElsker du grønne asparges? Elsker du salat med asparges? Og alt muligt andet med asparges?

Så forstår du, hvorfor jeg sukker: Endelig asparges! Endelig står jeg med et bundt sprøde, friske grønne asparges i hånden (nej faktisk to), og det er spanske asparges – i Spanien. Så de er friske, flotte og saftspændte. Ikke noget med småvisne hoveder. De er struttende grønne og med naturligt sprødt knæk.

Så er der lynhurtigt cirka 100 retter og salater, jeg får lyst til at lave.

Salat med asparges og parmesan

Det blev aspargessalat

– for himlen er knaldblå, solen er skarp, og de der asparges skal med ud på terrassen til frokost. Nu.

Faktisk er mine asparges så friske, at jeg kunne hakke dem direkte i en salat. Meeen. Jeg vil ha’ dem hele og smukke, så de blive lige hurtigt smidt i kogende vand.

Aspargessalaten er supersimpel, men derfor kan der jo godt være tænkt over sagerne: Masser af smag. Let bitter rucola. Syrlig olie-eddikedressing med sødlig balsamico. Og intens parmesan.

Velkommen, forår!

PS. Asparges er også fremragende i tortilla med asparges – en lidt mere mættende forårsret.

 

Opskrift på salat med asparges og parmesan

Aftensmad, Salater

Rækker til: 4 som tilbehør, 2 som frokostret

Forberedelse: 5 minutter

Tilberedning: 3 minutter

Til aspargessalaten skal du bruge:

  • 1 bundt friske grønne asparges
  • salt til kogevandet
  • 150 g frisk skyllet rucola
  • 50 g parmesan i tynde skiver

Til dressingen skal du bruge:

  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • en smule presset hvidløg
  • 1 knivspids dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du:

  1. Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Dæk bunden af en stor gryde med vand, og kog det op. Tilsæt asparges og salt, og giv dem 1 minut, højst to, hvis de er tykke. Ikke mere. Vandet behøver ikke at dække, hvis du lægger låg på. Hæld vandet fra, og skyl dem i koldt vand, så du stopper kogningen helt. Lad dem dryppe af i en sigte.
  2. Skyl rucolaen i koldt vand. Slyng vandet fra i en salatslynge, eller bred rucolaen ud i et rent viskestykke, og rul det sammen.
  3. Skær parmesan i tynde skiver og rør dressingen sammen.
  4. Læg rucola i bunden af et fad, fordel asparges over, hæld dressingen over og drys til sidst med parmesan. Voilá!

Tip: Knæk dine asparges

Du ved det sikkert allerede, men for en sikkerheds skyld: Du skal ikke skære den nederste, lidt træede del af dine grønne asparges. Du skal knække den af. Så er du sikker på, aspargesen knækker lige der, hvor det sprøde starter. Det, der ikke kan knække, er heller ikke sjovt at spise.

Tip: Kogetid for grønne asparges

Det er med asparges som med broccoli – og de fleste andre grønne grønsager: De skal ikke koge for længe. Så bliver de slatne og mister det sprøde knæk, der er så lækkert, når de er friske. Så her får du lige den perfekte kogetid for grønne asparges:

Tynde grønne asparges: 1 minut – slut

Tykke grønne asparges: 2 minutter, ikke mere

Vigtigt: Hæld kogevandet fra med det samme, ellers koger det videre indeni. Hæld koldt vand over, og hæld det hurtigt fra igen.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *