Scan for at gå til opskrift
Salat med asparges og parmesan
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet 25 minutter min
Til parmesan og parmesanchips skal du bruge:
- 60 g parmesan (fint revet, delt i to)
Til aspargessalaten skal du bruge:
- 300 g grønne asparges
- kogende vand
- 150 g romaine- eller hjertesalat
- 150 g rucola
- 8 radiser
Til dressingen skal du bruge:
- 1 spsk balsamicoeddike
- 3 spsk olivenolie
- en smule presset hvidløg
- ½ tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
-
Begynd med parmesan og parmesanchips: Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Riv al parmesanosten fint, og form ca. halvdelen til runde toppe på et stykke bagepapir. Jeg bruger ca. 1 spsk revet parmesan til hver.
-
Bag dem 10 minutter, måske lidt mere – tag dem ud, inden de bliver brune. Lad dem køle af.
Salaten: Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Snit dem i helt tynde, skrå skiver – bortset fra hovederne. Overhæld hovederne med kogende vand, lad dem stå en halvt minut, og hæld vandet fra.
Skyl salaterne, og slyng vandet fra i en salatslynge, eller bred dem ud i et rent viskestykke, og rul det sammen.
Skyl radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
Riv eller pres hvidløg. Rør eller ryst dressingen sammen.
Vend asparges, salater og den revne parmesan sammen. Vend dressingen i, eller server den ved siden af. Arranger salaten i fad eller skål, drys med radiserne, og pynt med parmesanchips. Voilá!