Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Salat med asparges og parmesan

Salat med asparges og parmesan

Antal 4 personer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter

Ingredienser

Til parmesan og parmesanchips skal du bruge:
  • 60 g parmesan (fint revet, delt i to)
Til aspargessalaten skal du bruge:
  • 300 g grønne asparges
  • kogende vand
  • 150 g romaine- eller hjertesalat
  • 150 g rucola
  • 8 radiser
Til dressingen skal du bruge:
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • en smule presset hvidløg
  • ½ tsk dijonsennep
  • salt og friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Parmesanchips
    Begynd med parmesan og parmesanchips: Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Riv al parmesanosten fint, og form ca. halvdelen til runde toppe på et stykke bagepapir. Jeg bruger ca. 1 spsk revet parmesan til hver.
  • Bag dem 10 minutter, måske lidt mere – tag dem ud, inden de bliver brune. Lad dem køle af.
  • Salaten: Knæk bunden af dine asparges, og skyl dem. Snit dem i helt tynde, skrå skiver – bortset fra hovederne. Overhæld hovederne med kogende vand, lad dem stå en halvt minut, og hæld vandet fra.
  • Skyl salaterne, og slyng vandet fra i en salatslynge, eller bred dem ud i et rent viskestykke, og rul det sammen.
  • Skyl radiserne, og skær dem i helt tynde skiver.
  • Riv eller pres hvidløg. Rør eller ryst dressingen sammen.
  • Vend asparges, salater og den revne parmesan sammen. Vend dressingen i, eller server den ved siden af. Arranger salaten i fad eller skål, drys med radiserne, og pynt med parmesanchips. Voilá!