Følg med her:
Æggewraps med squash
Æggewraps er gode, mættende wraps, der hurtigt får dine rester tryllet om til et helt måltid. Brug dem som en ekstra nærende morgenmad, giv dem en god spread og noget grønt, eller rul dem om resterne af din gryderet – og voilá, du har et nærende og velsmagende måltid. Faktisk bruger jeg også til både frokost, madpakke og aftensmad, så lad os bare sige, det er en all ’round måltidswrap.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 4 æg
- 40 g ost (fx cheddar )
- 1 squash
- 2 dl kikærtemel
- ½ tsk salt
- 1 dl mælk (måske lidt mere)
- friskkværnet peber
- 1 tsk tørret timian (eller oregano)
- olivenolie til stegning
Sådan gør du:
- Riv squash og ost groft, og bland dem med de øvrige ingredienser, bare med en blød dejskraber – til du har en jævn dej.
- Varm en pande op til godt middelvarme (fx 7 ud af 9), giv den olivenolie, og fordel ca. 1,5 dl af dejen på panden. Bred den ud med din bløde dejskraber. Steg et halvt minuts tid, og skru ned til middelvarme (ca. 5 ud af 9 på mit komfur). Steg videre i 4 minutter.
- Vend pandekagen, skru lidt op igen, og steg den færdig 1-2 minutter. Gentag med resten af dejen, til du har 4 æggewraps.
- Server med det fyld, du har lyst til.
Nærende æggewraps – fordi …
Jeg ved godt, der findes rigtig mange holdninger til, hvad der er sund mad, men jeg er ikke så meget i tvivl om, at æggewraps hører til i den nærende kategori. Fordi:
- Du får masser af mættende protein fra både æg og mælk. Og du kan toppe op med ost og kikærtemel.
- Æg indeholder også masser af vitaminer, mineraler og aminosyrer.
- Hvis du bruger kikærtemel frem for almindeligt mel, får ud også en glutenfri wrap.
Æggewraps med vegetar topping
Som sagt har æggewraps den fordel, at de faktisk egner sig til alle måltider. For eksempel med avocado og lime til morgenmad eller med et hav af forskellige typer fyld til frokost, madpakke og aftensmad. Her får du nogle forslag til vegetarisk topping:
- Avocado, lidt grønt, syltede rødløg og den ultimative spicy peberfrugtspread muhammara (mit valg på billederne)
- En rest vegetardeller og en god dip
- En rest gryderet
- Tzatziki eller fetacreme toppet op med enten frisk grønt eller tilberedte grønsager (svampe, rodfrugter, græskar … osv.)
Du kan også bruge æggewrappen som en bund for en forret. Steg dem i små pandekager og brug dem lidt på samme måde som blinis.