Æggewraps med squash

Æggewraps med kikærtemel og squash er vegetariske wraps, der kan dække dig ind med masser af protein på alle tider af dagen.

Æggewraps er gode, mættende wraps, der hurtigt får dine rester tryllet om til et helt måltid. Brug dem som en ekstra nærende morgenmad, giv dem en god spread og noget grønt, eller rul dem om resterne af din gryderet – og voilá, du har et nærende og velsmagende måltid. Faktisk bruger jeg også til både frokost, madpakke og aftensmad, så lad os bare sige, det er en all ’round måltidswrap.

Æggewraps med squash

Æggewraps med squash

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
En æggewrap er en god proteinbombe – især fordi jeg også giver den kikærtemel. Brug den til både morgen, frokost og aftensmad.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 4 æg
  • 40 g ost (fx cheddar )
  • 1 squash
  • 2 dl kikærtemel
  • ½ tsk salt
  • 1 dl mælk (måske lidt mere)
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk tørret timian (eller oregano)
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du: 

  • Riv squash og ost groft, og bland dem med de øvrige ingredienser, bare med en blød dejskraber – til du har en jævn dej.
  • Varm en pande op til godt middelvarme (fx 7 ud af 9), giv den olivenolie, og fordel ca. 1,5 dl af dejen på panden. Bred den ud med din bløde dejskraber. Steg et halvt minuts tid, og skru ned til middelvarme (ca. 5 ud af 9 på mit komfur). Steg videre i 4 minutter.
  • Vend pandekagen, skru lidt op igen, og steg den færdig 1-2 minutter. Gentag med resten af dejen, til du har 4 æggewraps.
  • Server med det fyld, du har lyst til.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nærende æggewraps – fordi …

Jeg ved godt, der findes rigtig mange holdninger til, hvad der er sund mad, men jeg er ikke så meget i tvivl om, at æggewraps hører til i den nærende kategori. Fordi:

  1. Du får masser af mættende protein fra både æg og mælk. Og du kan toppe op med ost og kikærtemel.
  2. Æg indeholder også masser af vitaminer, mineraler og aminosyrer.
  3. Hvis du bruger kikærtemel frem for almindeligt mel, får ud også en glutenfri wrap.

Æggewraps med vegetar topping

Som sagt har æggewraps den fordel, at de faktisk egner sig til alle måltider. For eksempel med avocado og lime til morgenmad eller med et hav af forskellige typer fyld til frokost, madpakke og aftensmad. Her får du nogle forslag til vegetarisk topping:

  • Avocado, lidt grønt, syltede rødløg og den ultimative spicy peberfrugtspread muhammara (mit valg på billederne)
  • En rest vegetardeller og en god dip
  • En rest gryderet
  • Tzatziki eller fetacreme toppet op med enten frisk grønt eller tilberedte grønsager (svampe, rodfrugter, græskar … osv.)

Du kan også bruge æggewrappen som en bund for en forret. Steg dem i små pandekager og brug dem lidt på samme måde som blinis.

Æggewraps med squash
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: