Æggemuffins med røget laks – æg til brunch

Æggemuffins med røget laks og hytteost er nok det mest populære indslag, når vi laver brunch herhjemme. Her får du opskriften.

Æggemuffins med røget laks er en nem æggeret, du hurtigt kan røre sammen og sætte i ovnen. Og en dejlig variation over æg til brunch. Vi har jo ligesom været der med scrambled eggs og bacon, og mine æggemuffins er lidt samme princip, bare med mere smag – og lidt mere elegant serveret.

Selvom du måske oftest laver en æggeret til morgenmad eller brunch, er det faktisk også en nem ret til aftensmad – bare med rugbrød og salat til.

Æggemuffins med røget laks - æg til brunch

Æggemuffins med røget laks

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Æggemuffins er portionsanrettede morgenæg, lavet med hytteost og det fyld, du har lyst til. Her med røget laks og forårsløg, der giver en dejlig smag.
Antal: 12 stk.

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 100 g røget laks
  • 3 forårsløg
  • 40 g parmesanost
  • 4 æg
  • 250 g hytteost
  • friskkværnet peber
  • en smule salt

Husk også:

  • Olie til muffinformene

Sådan gør du: 

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Skær laks i mindre stykker og forårsløg i tynde skiver. Riv parmesanost.
  • Rør æg, hytteost og parmesan sammen. Tilsæt laks, forårsløg, peber og salt.
  • Pensl formene med olie, så slipper dine æggemuffins nemmest.
  • Sæt dem i ovnen. Alt efter hvor varme ovnen er blevet, tager det ca. 20 minutter. Hold øje. De hæver flot op, men skvatter sammen igen, når du tager dem ud af ovnen. Vent, til de har taget lidt farve.
  • Lad dine æggemuffins stå lidt i formene og samle sig. 5-10 minutter. Så slipper de nemmest. Server med frisksnittede forårsløg eller andet grønt – og gerne rugbrød.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Æggemuffins som hurtig aftensmad

Selvom jeg oftest laver æggemuffins til brunch, kommer de også ind handy til en hurtig aftensmad. Mens de er i ovnen, kan du lave en salat og enten varme lidt madbrød eller riste rugbrød til.

Så er der aftensmad på rundt regnet 30 minutter!

Du kan lave æggemuffins med røget laks klar i forvejen

Modsat scrambled eggs, omeletter og den slags kan du lave æggemuffins i forvejen. Lav dem enten helt færdige og varm dem lidt i mikroen, når de skal serveres. Eller gør dem klar, og sæt dem i ovnen, når brunch-gæsterne er på trapperne.

Æggemuffins med røget laks - æg til brunch

Andre ideer til din brunch?

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: