Vegetarisk pasta med ratatouille

Vegetarisk pasta med ratatouille er en nem pastaret - og hold da op, hvor den smager fantastisk. 40 minutter, så er der mad.

Pasta med ratatouille – plus lidt ekstra

Ratatouille er en fantastisk – og samtidig enkel – fransk opfindelse, men det skal jo ikke forhindre nogen i at variere den lidt. Her har den fået et par små twists, der gør den til en rigtig crowd pleaser. En børnevenlig pastaret, hvor de voksne sandelig også får smag for alle pengene.

Jeg har toppet min ratatouille op med fløde og revet parmesan – som både giver smag og den uimodståelige cremede fornemmelse.

Hvis du har lyst til lidt ekstra smag eller fylde i din ratatouille, så se under opskriften.

Vegetarisk pasta med ratatouille

Vegetarisk pasta med ratatouille

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter
Giv de første stjerner!
Pasta med ratatouille er en ægte crowd pleaser – med bløde, møre grøntsager, en cremet sauce og parmesan på toppen.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Du skal bruge:

  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • 1 dl olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g pasta (tørret, eget valg)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk herbes de provence
  • chiliflager (efter smag)
  • ½ terning grønsagsbouillon
  • 1,5 dl fløde
  • 50 g parmesan
  • 200 g cherrytomater (kan udelades)

Til servering også:

  • ½ bundt basilikum
  • fintrevet parmesan

Sådan gør du: 

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft – og bring en stor gryde med let saltet vand i kog.
  • Skær aubergine og squash i 1,5 cm tern. Vend dem med 4 spsk olivenolie, salt og peber, og bred dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og har taget lidt farve.
    Vegetarisk pasta med ratatouille
  • Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i 2 spsk olivenolie med lidt salt, til de er bløde.
    Vegetarisk pasta med ratatouille proces
  • Imens: Kog pastaen, til den er ‘al dente’, og dræn vandet fra.
  • Tilsæt sukker og krydderier til gryden med løg, og vend rundt. Tilsæt så de hakkede tomater, fløde, vand, smuldret bouillonterning, og rør rundt, til saucen er jævn. Riv parmesanen, og rør den ud i saucen.
    Vegetarisk pasta med ratatouille proces-3
  • Tilsæt de bagte grøntsager samt evt. halverede cherrytomater, og vend retten godt sammen. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør. Smag til.
    Vegetarisk pasta med ratatouille proces-6
  • Server med den friskkogte pasta, frisk basilikum og lidt ekstra parmesan.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Mere smag – mere fylde i din vegetariske pasta?

Pasta med ratatouille er en robust ret, som du sagtens kan give et par ekstra ad-ons. Prøv fx med:

  • Oliven. Tilsæt dine yndlingsoliven.
  • Kapers. Tilsæt kapers efter smag – eller rist dine kapers i olie og brug dem som sprød topping. Se fremgangsmåden i opskriften her.
  • Protein. Tilsæt en dåse cannellinibønner, butterbeans eller kikærter.
  • Knasende topping. Rist 1 dl pankorasp i lidt olivenolie, og bland den med friske, hakkede krydderurter. Drys over ved servering.

Hemmelighederne … bag en god pastaret med grønsager

Jeg ved godt, mange elsker at lave en one pot pasta, fordi det er så dejligt nemt. Jeg gør det også selv ind imellem. Men hvis du vil ha’ den fulde smag af grønsagerne, skal de tilberedes hver for sig. Når du bager squash og aubergine, koncentrerer du smagen, og stegeskorpen giver smag. På samme vis smager løg og hvidløg bedre stegt end kogt.

Og en hemmelighed mere, som ikke er spor hemmelig:

Brug gode, smagfulde ingredienser. Økologiske grønsager smager typisk af mere end de konventionelle – og indeholder mere tørstof. Jeg havde lige fået varer fra Fresh.land med både auberginer, squash og cherry tomater, og der havde været tilbud på de gode Mutti-tomater. Så er man godt begyndt.

Andre variationer til opskriften på pasta med ratatouille

Uden pasta? Ratatouille-saucen er lige så skøn bare spist med et godt stykke madbrød, fx et ciabatta.
Uden fløde? Du kan sagtens udelade fløden og bare lade parmesanen give den cremede følelse.

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: