Følg med her:
Vegetarisk pasta med ratatouille
Pasta med ratatouille – plus lidt ekstra
Ratatouille er en fantastisk – og samtidig enkel – fransk opfindelse, men det skal jo ikke forhindre nogen i at variere den lidt. Her har den fået et par små twists, der gør den til en rigtig crowd pleaser. En børnevenlig pastaret, hvor de voksne sandelig også får smag for alle pengene.
Jeg har toppet min ratatouille op med fløde og revet parmesan – som både giver smag og den uimodståelige cremede fornemmelse.
Hvis du har lyst til lidt ekstra smag eller fylde i din ratatouille, så se under opskriften.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
Du skal bruge:
- 2 auberginer
- 2 squash
- 1 dl olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
- 300 g pasta (tørret, eget valg)
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk herbes de provence
- chiliflager (efter smag)
- ½ terning grønsagsbouillon
- 1,5 dl fløde
- 50 g parmesan
- 200 g cherrytomater (kan udelades)
Til servering også:
- ½ bundt basilikum
- fintrevet parmesan
Sådan gør du:
- Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft – og bring en stor gryde med let saltet vand i kog.
- Skær aubergine og squash i 1,5 cm tern. Vend dem med 4 spsk olivenolie, salt og peber, og bred dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og har taget lidt farve.
- Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i 2 spsk olivenolie med lidt salt, til de er bløde.
- Imens: Kog pastaen, til den er ‘al dente’, og dræn vandet fra.
- Tilsæt sukker og krydderier til gryden med løg, og vend rundt. Tilsæt så de hakkede tomater, fløde, vand, smuldret bouillonterning, og rør rundt, til saucen er jævn. Riv parmesanen, og rør den ud i saucen.
- Tilsæt de bagte grøntsager samt evt. halverede cherrytomater, og vend retten godt sammen. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør. Smag til.
- Server med den friskkogte pasta, frisk basilikum og lidt ekstra parmesan.
Mere smag – mere fylde i din vegetariske pasta?
Pasta med ratatouille er en robust ret, som du sagtens kan give et par ekstra ad-ons. Prøv fx med:
- Oliven. Tilsæt dine yndlingsoliven.
- Kapers. Tilsæt kapers efter smag – eller rist dine kapers i olie og brug dem som sprød topping. Se fremgangsmåden i opskriften her.
- Protein. Tilsæt en dåse cannellinibønner, butterbeans eller kikærter.
- Knasende topping. Rist 1 dl pankorasp i lidt olivenolie, og bland den med friske, hakkede krydderurter. Drys over ved servering.
Hemmelighederne … bag en god pastaret med grønsager
Jeg ved godt, mange elsker at lave en one pot pasta, fordi det er så dejligt nemt. Jeg gør det også selv ind imellem. Men hvis du vil ha’ den fulde smag af grønsagerne, skal de tilberedes hver for sig. Når du bager squash og aubergine, koncentrerer du smagen, og stegeskorpen giver smag. På samme vis smager løg og hvidløg bedre stegt end kogt.
Og en hemmelighed mere, som ikke er spor hemmelig:
Brug gode, smagfulde ingredienser. Økologiske grønsager smager typisk af mere end de konventionelle – og indeholder mere tørstof. Jeg havde lige fået varer fra Fresh.land med både auberginer, squash og cherry tomater, og der havde været tilbud på de gode Mutti-tomater. Så er man godt begyndt.
Andre variationer til opskriften på pasta med ratatouille
Uden pasta? Ratatouille-saucen er lige så skøn bare spist med et godt stykke madbrød, fx et ciabatta.
Uden fløde? Du kan sagtens udelade fløden og bare lade parmesanen give den cremede følelse.