Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Vegetarisk pasta med ratatouille

Vegetarisk pasta med ratatouille

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet 40 minutter

Ingredienser

Du skal bruge:
  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • 1 dl olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
  • 300 g pasta (tørret, eget valg)
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 tsk herbes de provence
  • chiliflager (efter smag)
  • ½ terning grønsagsbouillon
  • 1,5 dl fløde
  • 50 g parmesan
  • 200 g cherrytomater (kan udelades)
Til servering også:
  • ½ bundt basilikum
  • parmesan

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft – og bring en stor gryde med let saltet vand i kog.
  • Vegetarisk pasta med ratatouille
    Skær aubergine og squash i 1,5 cm tern. Vend dem med 4 spsk olivenolie, salt og peber, og bred dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og har taget lidt farve.
  • Vegetarisk pasta med ratatouille proces
    Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i 2 spsk olivenolie med lidt salt, til de er bløde.
  • Imens: Kog pastaen, til den er ‘al dente’, og dræn vandet fra.
  • Vegetarisk pasta med ratatouille proces-3
    Tilsæt sukker og krydderier til gryden med løg, og vend rundt. Tilsæt så de hakkede tomater, fløde, vand, smuldret bouillonterning, og rør rundt, til saucen er jævn. Riv parmesanen, og rør den ud i saucen.
  • Vegetarisk pasta med ratatouille proces-6
    Tilsæt de bagte grøntsager samt evt. halverede cherrytomater, og vend retten godt sammen. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør. Smag til.
  • Server med den friskkogte pasta, frisk basilikum og lidt ekstra parmesan.