Scan for at gå til opskrift
Vegetarisk pasta med ratatouille
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 30 minutter min
Samlet 40 minutter min
Du skal bruge:
- 2 auberginer
- 2 squash
- 1 dl olivenolie
- salt
- friskkværnet peber
- 300 g pasta (tørret, eget valg)
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk sukker
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 tsk herbes de provence
- chiliflager (efter smag)
- ½ terning grønsagsbouillon
- 1,5 dl fløde
- 50 g parmesan
- 200 g cherrytomater (kan udelades)
Til servering også:
- ½ bundt basilikum
- parmesan
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft – og bring en stor gryde med let saltet vand i kog.
-
Skær aubergine og squash i 1,5 cm tern. Vend dem med 4 spsk olivenolie, salt og peber, og bred dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er møre og har taget lidt farve.
-
Hak løg og hvidløg fint. Steg dem i 2 spsk olivenolie med lidt salt, til de er bløde.
Imens: Kog pastaen, til den er ‘al dente’, og dræn vandet fra.
-
Tilsæt sukker og krydderier til gryden med løg, og vend rundt. Tilsæt så de hakkede tomater, fløde, vand, smuldret bouillonterning, og rør rundt, til saucen er jævn. Riv parmesanen, og rør den ud i saucen.
-
Tilsæt de bagte grøntsager samt evt. halverede cherrytomater, og vend retten godt sammen. Tilsæt lidt vand, hvis saucen virker for tør. Smag til.
Server med den friskkogte pasta, frisk basilikum og lidt ekstra parmesan.