Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Bløde tacos fyldt med en herlig mexicansk quinoagryde. Et nemt bud på vegetar-tacos, er fulde af smag og lækkerhed.
Det er en af mine døtre, der har introduceret tacos hos os, og hun er vegetar. Så vi laver næsten næsten altid vegetariske tacos, og denne gang blev det en hurtig quinoagryde, der fik hovedrollen. Du kan lave fyldet på under en halv time – sådan:
Du kan lave fyldet som en one-pot-quinoagryde, men det går faktisk hurtigere at koge quinoa for sig og blande den i til sidst. Quinoa tager længere tid om at blive mør, når den koger i tomatsovs, end når den koger i vand. Og timingen passer fint med, at du sætter quinoaen over først – så er den klar, når du har tilberedt resten.
Hvorfor tager det længere tid at koge i tomatsovsen? Det har jeg funderet over, men heldigvis var der en opmærksom læser, der havde et godt bud: Tomat har efter alt at dømme et lavere kogepunkt end vand, dvs. kogende tomatsovs bliver ikke helt så varm som kogende vand – og derfor tager det længere tid at koge i tomatsovsen.
Hvis du vil lave den som en one-pot, så tilsæt quinoa og vand sammen med tomatpassata og tomatpuré. Vent med majs og ost, til quinoaen er mør. Og lad det simre ved ganske svag varme en halv times tid. Hold øje og rør evt. lidt rundt, så det ikke brænder på.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Hvis du vil lave dine egne tortillas til tacos, er opskriften her:
Mine vegetar-tacos startede egentlig som en mexicansk quinoagryde. Jeg elsker mexicansk, og jeg kan altid bruge en variation mere over temaet mexi og gryde. Og du kan sagtens spise fyldet alene som en hurtig, mættende aftensmad, der er fuld af umami.
Men så gav jeg mig til at lave tacos og tænkte, at gryden også var det perfekte fyld …
Hvis du vil bruge friske majs, anbefaler jeg, at du tilbereder majskolben i mikroovnen.
Hvis det skal være rigtig hyggemad, synes jeg, der skal lidt dip, chips og tilbehør til. Her får du nogle forslag – både helt enkle og nogle opskrifter:
En gulerod er en gulerod, men flere af de øvrige ingredienser i quinoagryden kan komme i ret forskellige versioner. Derfor lige et par ord om det:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
Det ser lækkert ud og ryger fluks på listen over nye opskrifter, vi skal prøve. Tomat har nok et lavere kogepunkt end vand – derfor tager det længere tid at koge quinoaen.
Hej Kirsten – tak for tip om quinoa i tomatsovs. Det giver da fuldt ud mening! Elsker, når der er en forklaring. Og god fornøjelse med de bløde tacos 🙂 Kh Bodil
Det er faktisk syren i tomaten, som forlænger kogetiden.
Opskriften ser lækker ud!
Tak Johanne! Det har vi godt nok undret os over – tak for opklaring!
Hvad kunne man bruge, hvis man ikke er fan af bladselleri?
Hej Maria, du kan bare udelade det – eller bruge fx squash 🙂 god fornøjelse 😊 Kh Bodil