Vegetar quesadillas med bønner, grønt og ost

Vegetar quesadillas er et fantastisk eksempel på, hvordan et simpelt måltid kan få smagsløgene til at danse en begejstret salsa til aften. Nemt, fuldt af tekstur og velsmag.

Vegetar quesadillas – nem aftensmad og snack

Disse quesadillas er et vegetarisk måltid, du hurtigt kan lave, også på en hverdag: Sprøde tortillas fyldt med gode basisproteiner fra sorte bønner og kidneybønner – med masser af bid og smag fra majs, peberfrugt, løg, hvidløg og krydderier. Og queso betyder jo ost, så selvfølgelig også med uimodståelig smeltet ost.

Du kan riste dem sprøde og lækre enten på grill, grillpande eller bare på panden i olie.

Vegetar quesadillas med bønner og ost

Vegetar quesadillas med bønnefyld

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 30 minutter
Giv de første stjerner!
Queso betyder ost, og osten er lige prikke over i'et i de sprøde quesadillas. En nem aftensmad, der mætter alle sanser.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 1 spsk olivenolie
  • 2 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 peberfrugt i små tern
  • 250 g majskerner (fra 1 majskolbe, fra frost eller en lille dåse)
  • 1 dåse sorte bønner (skyllet og drænet)
  • 1 dåse kidneybønner (skyllet og drænet (moses let))
  • 1,5 spsk limesaft
  • 1,5 tsk spidskommen
  • ¼ tsk chiliflager
  • salt og peber
  • 1 dl hakket frisk koriander
  • 6 store tortillas (eller 8 medium)
  • 2 avocados
  • 200 g mozzarella

Sådan gør du: 

  • Hak løg og hvidløg i små tern, og rist dem ikke for varmt i olie, til de er blanke.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost
  • Hak rød peber, og tilsæt på panden sammen med majs og sorte bønner. Vend rundt, og varm igennem.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost
  • Mos kidneybønnerne, og tilsæt sammen med krydderier og hakket koriander. Bland godt.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost
  • Saml dine quesadillas sådan her: Riv mozzarellaen i hånden, og fordel den på halvdelen af hver tortilla.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost
  • Fordel bønnefyldet over, og læg avocado i skiver øverst. Klap tortillaerne sammen.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost
  • Steg dine quesadillas på pande (i lidt olie), på grillpande eller grill. Så bliver de sprøde og lækre, og osten smelter.
    Vegetar quesadillas med bønner og ost

Muttis tips

Bemærk, der er billeder til instruktionen. Tryk på det lille kamera til højre i opskriftsfeltet for at se dem.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Vegetar quesadillas

Nemt fyld – som du også kan variere

Jeg har med vilje lavet mine quesadillas, så de fleste ingredienser er nemme at finde, og der ikke er for meget arbejde i dem:

  • Købte tortillas. Du kan selvfølgelig lave dem selv, men det er bare nemt at hive dem ned af hylden. Du kan bruge både store og medium. Vælg fuldkorn, hvis du synes.
  • Løg og hvidløg. Skal bare hakkes. Og mon ikke det er noget, du allerede har?
  • Bønner fra dåse. Jeg moser halvdelen for at få fyldet til at hænge lidt sammen. Du kan sagtens bruge 2 dåser kidneybønner eller 2 dåser sorte bønner, hvis du foretrækker det.
  • Majs fra frost eller dåse – når friske majs ikke er i sæson. Og et tip til friske majs: Giv hele kolben (med bladene på) 3,5 minut på fuld effekt i mikroovnen. Læg den så på et skærebræt med bunden til højre (hvis du er højrehåndet). Hold godt fast om kolben med venstre hånd (evt. med et foldet viskestykke, så du ikke brænder hånden), og skær så bunden af der, hvor du lige netop får skåret alle blade fri. Tag nu fat i toppen af kolbens blade, og ryst kolben ud af sit skjul. Den er tilberedt perfekt – og du er både fri for tråde og fri for at koge den i vand først.
  • Rød peberfrugt. Du kan også bruge andre farver – op til dig. Bare fjern kernerne og skær peberfrugten i tern.
  • Frisk koriander. Det synes jeg er en vigtig ingrediens, og heldigvis findes det i de fleste supermarkeder. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan du udelade eller skifte til bredbladet persille.
  • Ost. Jeg brugte mozzarella, men du kan også vælge en anden ost, der smelter godt, fx cheddar. Skal det være supernemt, kan du købe revet os i pose – men det smager ikke altid af så meget.
  • Avocados. Gode modne avocados. Kan udelades, hvis du ikke lige har det i nærheden. Eller hvis du laver guacamole ved siden af.

Tilbehør til quesadillas?

Jeg spiser vegetar quesadillas som aftensmad, og derfor laver jeg også lidt tilbehør til. På billederne kan du se en enkel agurkesalsa, og tilbehøret kan fx også være:

Guacamole – dippen til mexicansk mad
Guacamolen er er, som jeg har fået den i det sydlige USA – tex mex. Og i Mexico. En dip, der altid er for lidt af …
Gå til opskrift
Guacamole - avocadodippen til mexicansk mad
Mexicansk tomatsalsa med chili og koriander
Kunsten med en tomatsalsa er, at den ikke må blive for vandet. Det slipper du for her – og du får nemt styr på den klassiske salsa til det mexicanske køkken.
Gå til opskrift
Mexicansk tomatsalsa med chili og koriander
Mexicansk salat med mango
Her er salaten, der passer perfekt til din mexicanske mad. Men mango, avocado, koriander og en frisk limedressing.
Gå til opskrift
Mexicansk salat med mango og avocado

Du kan selvfølgelig også lave den som en snack eller frokost. Hvis der bliver en rest, er den meget populær i min madpakke – og jeg varmer den bare på en brødrister. Så er den også sprød igen.

Quesadillas - vegetarisk med bønner og mozzarella
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: