Nem tomatsauce til pasta – og meget andet!

Her får du en virkelig enkel tomatsauce til pasta - og takket være frisk basilikum smager den helt forrygende. Du kan også krydre tomatsaucen med andre krydderurter eller krydderblandinger fra køkkenskabet. Bare husk, at jo bedre råvarer du bruger - jo bedre smager din tomatsovs.
Nem tomatsovs til pasta

Her får du en virkelig enkel tomatsauce til pasta – og takket være frisk basilikum smager den helt forrygende.

Du kan også krydre tomatsaucen med andre krydderurter eller krydderblandinger fra køkkenskabet. Bare husk, at jo bedre råvarer du bruger – jo bedre smager din tomatsovs.

Intens smag af tomat – brug passata!

En tomatsovs smager allerbedst med friske tomater – hvis det altså er højsæson for danske økologiske tomater, eller hvis man står på et marked i Sydeuropa i deres tomatsæson.

På en grå hverdag i Danmark må man vælge det næstbedste. Men det behøver bestemt heller ikke at være dårligt! Jeg foretrækker at bruge en god kraftig tomatpassata i glasflaske (min erfaring med tomatpassata i brik er ikke gode). Smag dig frem, nogle er bedre end andre. Men typisk er der meget mere smag i passata end i almindelige dåsetomater.

I en snæver vending kan du bruge tomater fra dåse og give dem noget ekstra intensitet fra tomatpure, som du kan købe i tube eller dåse.

Tomatsovs til pasta - og meget andet!

Tomatsauce til pasta – og meget andet

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
En god, intens tomatsauce, der er en del af mit basislager. Med skøn smag af basillikum – og mange muligheder for andre krydderier.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 3 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie (ca.)
  • 1 flaske tomatpassata (knap 7 dl)
  • 1 bundt frisk basilikum (bladene)
  • salt
  • friskkværnet peber
  • cayennepeber eller chiliflager (valgfrit)
  • 1 tsk sukker (kan runde sovsen lidt af)
  • rødvin (½-1 dl, valgfrit)

Sådan gør du: 

  • Pil rødløg og hvidløg. Hak rødløg groft, og pres hvidløg. Sauter dem i olivenolie ved mellemvarme, til de er klare og bløde.
  • Pil bladene af basilikumstilkene. Tilsæt tomatpassata og basilikum i gryden, varm saucen godt igennem og smag til med salt og peber og evt. lidt chiliflager, cayennepeber eller sukker. Rødvin, hvis du har, og du synes.
  • Hvis sovsen skal være helt jævn, kan du give den en tur med stavblenderen (pas på, det kan sprøjte!)
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Twist din tomatsovs med andre krydderier

Præcis som med tomaterne, så smager friske krydderurter bare mere magisk end de tørrede. Her foretrækker jeg at bruge basilikum, som heldigvis er til at få fat i alle steder.

Men hvis du skal bruge en tomatsauce til en ret, der ikke skal have basilikum, kan du krydre den med andre smage. Prøv fx:

  • Sydeuropæisk: Timian, rosmarin, merian, oregano – helst friske, men i en snæver vending bruger du bare en tørret Herbes de Provence.
  • Indisk: frisk ingefær, koriander, spidskommen, fennikelfrø, garam masala, kanel, gurkemeje
  • Mexicansk: Tacokrydderi (den var nem!)

Kig, hvad du har i vindueskarmen, altankassen eller haven – og ellers på krydderihylden.

Nem tomatsovs til pasta – og mange andre skønne retter!

Tomatsovsen er genial til en nem pasta, hvor du også kan bruge rester fra køleskabet. Du kan også bruge saucen til for eksempel:

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Hej Mutti
    Tak for mange gode opskrifter
    Hvor længe kan man gemme pizzasovsen i køleskabet

    • Hej Kristen, selv tak! Pizzasovsen kan holde sig en lille uges tid i køleskabet. God fornøjelse! Kh Bodil