Tomatsalat med burrata og pesto-dressing
Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?

Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?

Tomatsalat med burrata og pesto-dressing

Frisk tomatsalat med burrata og pestodressing – perfekt som salat til grill eller sommerfrokost. Fyldt med smag og klar på 15 minutter.

Da jeg fik en hel kasse kulørte små tomater ind ad døren, fik jeg en ubændig lyst til alt med tomater. Og heldigvis var det nemmeste i verden at trylle dem om til en tomatsalat med burrata. (Faktisk ville det være mere svært at lade være).

For der er noget næsten magisk over tomater, når de er i sæson. De dufter af sol og smager af mere – og de små, farverige af slagsen kommer jo nærmest med en lille eksplosion af lykke. Min erstatning for den blomstrende have, jeg desværre ikke har.

Tomatsalat med burrata og pestodressing – en ægte sommersalat

Tomaterne har jeg heldigvis, og i denne tomatsalat får de virkelig lov at spille hovedrollen. Det er en italiensk inspireret tomatsalat med burrata og pestodressing. Klar på bare et kvarter og lige velegnet som tilbehør, fx til grillmad, og som en frokost i sig selv.

Tomatsalat med burrata og pesto-dressing

Tomatsalat med burrata og pesto-dressing

Forb. tid 15 minutter
Giv de første stjerner!
En fantastisk tomatsalat som tilbehør til grill eller en skøn frokost i sig selv – især med et stykke godt brød til.
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til tomatsalaten

  • 400 g tomater (små, gerne forskellige farver)
  • 1 dl ærter (i sæsonen, ellers udelad)
  • 1 rødløg (lille)
  • 50 g rucola
  • 1 burrata
  • frisk basilikum (evt. til pynt)

Til pestodressingen

Sådan gør du: 

  • Halver tomaterne, pil ærterne, og skær rødløg i tynde skiver.
  • Rør dressingen sammen i en lille skål. Smag til med salt og peber.
  • Arranger rucolaen i bunden af et fad, fordel tomater, rødløg og ærter over. Læg burrataen øverst, og fordel dressingen over det hele. Pynt evt. med lidt frisk basilikum.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Print
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Nem til hverdag, smuk til gæster

Tomatsalaten her er nærmest en lille hyldest til sommeren. Til de uformelle måltider på altanen, i haven, i sommerhuset, ved stranden. Til de dage, hvor jeg ikke orker stå i køkkenet i timevis, men stadig vil have noget, der smager helt vidunderligt. Tomater, burrata og en enkel pestodressing – mere skal der faktisk ikke til.

Og så er det en salat, der kan lidt af det hele: Den er smuk nok til gæstemad og hurtig nok til hverdagsmad. Den smager fantastisk som tilbehør til grillmaden og er skøn som frokost i sig selv. Især med et stykke godt brød til.

Gode tomater – det er hele forskellen

Hvis du kan finde økologiske tomater, så har det min varmeste anbefaling. Jeg havde fået fingre de små i blandede farver – røde, orange, gule og mørke – det giver både smag og spil på tallerkenen. Du kan selvfølgelig også bruge større tomater, og de behøver ikke være den samme farvefest for at smage godt.

Og det vigtige er netop smagen. Tomater er nemlig en af de grøntsager (eller frugter, men lad os ikke gå den vej i dag), hvor der virkelig er en verden til forskel på smagen, afhængigt af om de er i sæson eller ej. Om sommeren smager de solmodne, søde og syrlige på den helt rigtige måde. Hvis de står fremme på bordet i en skål, bliver de spist bare som slik …

Burrata – fløde i forklædning

Tomatsalat med burrata er en ret genial kombination af syrligt og fløde-lækkert, hvis du spørger mig. Burrata er lidt som en slags luksusmozzarella. Udenpå ligner den måske en almindelig kugle mozzarella, men når du skærer hul på den, vælter den blødeste, cremede indmad ud. Den fede, milde smag passer perfekt til de syrlige tomater og den intense pesto.

Jeg lægger burrataen direkte ovenpå salaten, så man først skærer hul på den, når den bliver serveret. Så kan du (eller gæsterne) selv dosere, hvor meget burrata der skal med på tallerknen.

Pestodressing – så nem, så god

Pesto og tomat er jo et makkerpar, vi kender. Her rører jeg pestoen op med hvid balsamico og olivenolie, så den bliver til en flydende dressing, der kan dryppes over det hele. Den binder salaten sammen og giver både dybde og syre. Jeg bruger gerne hjemmelavet pesto – men en god købt version kan sagtens bruges, især hvis tiden er knap.

Du kan justere dressingen, så den passer til dit humør: Mere balsamico for ekstra syre, en smule honning hvis du vil have den blødere – og måske lidt chili, hvis det skal være frækt.

Hjemmelavet pesto med basilikum
Pesto med basilkum er den rene smag af Italien – og når du laver den selv, får du den med de bedste ingredienser. 15 minutter, så er den din.
Gå til opskrift
Hjemmelavet pesto med basilikum

Variér løs

Selvom jeg elsker salaten, præcis som den er, er den også en oplagt legeplads. Her er nogle af mine yndlingsvariationer:

  • Skift burrata ud med en god mozzarella, hvis du ikke kan finde den cremede sag.
  • Tilføj små tern af agurk eller asparges for ekstra bid.
  • Eller tilføj avocado for lidt fedme og mæthed.
  • Ristede pinjekerner eller mandler giver et lækkert crunch.
  • Byt rucolaen ud med babyspinat eller feldsalat, hvis du vil have en mildere bund.

Du kan også hoppe helt over i det græske og gå fra tomatsalat med burrata til tomatsalat med feta:

Græsk tomatsalat med feta
Hej Grækenland, vi låner lige din tomatsalat. Her får du fuld smag af solskin, salt feta og frisk mynte. En nem, hurtig og farverig salat.
Gå til opskrift
Tomatsalat med feta og mynte

Og hvad med ærterne?

Ja, det er en lille bonus – hvis du kan få fat i friske ærter, så er de skønne i salaten. De giver et sødt modspil til tomaterne og et lille knas. Men uden for sæson kan du sagtens udelade dem.

Et lille tip til sommermaden

Sommermad må gerne være nem mad, men stadig smage af noget. Og her er alverdens dips bare et godt trick – hvis du ikke lige er i humør til at stå og koge saucer.

Det er nok en af grundene til, at jeg altid har pesto i køleskabet om sommeren. Jeg laver min selv – men du kan også bruge en god købt pesto.

Vil du gerne ha’ andre gode ideer til dips og dressinger – så tjek her:

Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: