Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing

Min thaisalat har fået masser af grønsager og lækker peanutdressing. Lidt nemmere, lidt grønnere og smæk på smagen! Vegetarisk og vegansk.

Elsker du spicy peanutdressing, farverige grønsager og cremede nudler? Så er en thaisalat med nudler et rigtig godt bud på din aftensmad. Den er både nem, grøn og har smæk på smagen – og du kan hurtigt få aftensmad på bordet.

Det, der tager længst tid, er nok at tjekke listen over ingredienser …

Jeg har lavet en farverig version med broccoli, rød peber, rød spidskål og frisk koriander. Det meste skulle være til at finde i dit lokale supermarked. Og ellers kan du eksperimentere med andre grønsager også.

Thaisalat med nudler og peanutdressing

Thaisalat med nudler og den bedste peanutdressing

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet 25 minutter
Giv de første stjerner!
Der er masser af farve og vidunderlig smag i denne thai-inspirerede grove salat med nudler. Mad til øjnene, til maven og til dit mikrobiom!
Antal: 4 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 500 g broccoli
  • 1 rød peber
  • 250 g rød spidskål
  • 2 forårsløg
  • 1 bundt frisk koriander
  • 2 dl edamamebønner (optøede fra frost)
  • 1 dl peanuts (ristede, usaltede)
  • sesamfrø
  • 200 g nudler (eller efter appetit)
  • frisk lime til servering

Til peanutdressingen skal du bruge:

  • 2 dl peanutbutter
  • 1 rød chili
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk frisk limesaft
  • 2 tsk farin
  • 2 spsk sesamolie
  • 1 spsk soya
  • koldt vand

Sådan gør du: 

  • Klargør alle de grønne sager først: Snit broccoli i små buketter, rød peber i smalle både, spidskål i fine strimler (brug mandolin, hvis du har), forårsløg i skiver. Pil bladene af koriander, og gem halvdelen til pynt.
  • Til dressingen: Fjern frøstanden fra chili, og skær den i mindre stykker. Trim ingefær, og skær i tynde skiver. Pil hvidløg, og skær i mindre stykker. Blend alle ingredienser, til du har en tyk dressing- tilsæt vand efter behov.
  • Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisning på pakken. GEM VANDET, og hæld det over broccolibuketterne. Lad dem trække 3-4 minutter, og dræn vandet fra.
  • Bland grønsagerne og edamamebønnerne i de varme nudler. Vend peanutdressingen i – gem gerne noget til at servere ved siden af. Drys med peanuts, koriander og sesam, og server.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Thaisalat med nudler, peanutsauce og grønsager

Vegetarisk og vegansk thaimad

Jeg har lavet dagens thairet både vegetarisk og vegansk, med du behøver ikke være hverken vegetar eller veganer for at elske den. Og den kan snildt serveres som tilbehør til fx kylling, rejer eller fisk.

Men hvis det skal gå lidt tjept med aftensmaden, er det nemmeste bare at bruge 2 dl edamamebønner. Dem kan du finde på frost og bare tø dem op, mens du laver resten.

Skal det være vegansk, skal du lige tjekke, at dine nudler er uden æg. Det ved du sikkert bedre end jeg.

Thaisalat til aften eller til madpakken

Selvom vi kun var to til aften, snittede jeg løs og lavede hele portionen til 4. For lykken er jo, at der er en rest til madpakken (eller i morgen). Eventuelt kan du vente med at blande de kogte nudler med de øvrige ingredienser, til du skal spise. Og du kan lune thai nudlerne lidt i en mikroovn, hvis du står med en rest dagen efter.

Der er måske rigeligt af peanutdressingen, men den skal man altså ikke gå ned på. Hvis jeg har en rest, vender jeg den med de grønsager, jeg har i køleskabet – fx broccoli og kål. Et drys ristede peanuts og lidt grønt, så kører det.

Hvor mange nudler pr. person?

Personligt er jeg typen, der ikke spiser mange nudler. Måske 25 g, når det endelig er på menuen. Men det lader til, at andre spiser mere, i hvert fald fandt jeg en anbefaling på 75-100 g hos Spis Bedre. I opskriften har jeg regnet med 50 g, men altså, lyt til din mavefornemmelse (aka din sult), og juster. Og undskyld opskriften virkelig er upræcis på det punkt!

Thaisalat med nudler og peanutdressing
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




  1. Mums. Det er en virkelig lækker og mættende salat. 10-15 minutters tilberedning er dog nok lige optimistisk nok 🙂
    Og så lige det med nudlerne: Pas på med mængden. De 75-100 g pr. person synes jeg personligt er alt, alt for meget.
    Højdepunktet var helt klart peanutbuttersaucen – wow, sikke en smag.
    Den salat skal jeg helt sikkert prøve igen – og så kan den jo tilpasses uendeligt, så den rammer dine egne smagsløg.

    • Hej Klaus, mange tak for din kommentar. Ja, det med nudelmængder er virkelig forskelligt. Jeg spiser måske selv 25 g – mens de unge knægte i familien jo hverken er helt eller halvt mætte, før de har fået 100! Men jeg tror lige, jeg laver en kommentar om det i opskriften. Og du har ret – den peanutbuttersauce … 🙂 Kh Bodil