Tærte med asparges og vesterhavsost

Aspargestærte med vesterhavsost og pesto er en lækker tærte - på den nemme måde. En hurtig, lidt rustik ret til frokost eller aften.

En tærte med asparges – uden tærteform

Min aspargestærte har været i skole hos mine galetter – og der har den lært, at tærtebunden bliver bedst (og ikke våd og sjasket), hvis den bliver bagt på metal. Ikke i en tærteform af keramik eller porcelæn. Pæne er de, men velegnede til tærter er de faktisk ikke. Tærten har det med at blive blød i bunden.

Og når man er lidt doven, hvilket jo kan ske for de fleste – så er det nemmeste at lave aspargestærten som en galette: Bage den direkte på bagepladen (bagepapir, bevares) og bare folde kanten lidt ind. Bingo – lækker tærtebund og ingen tærteform at vaske op bagefter.

Forklaringen på, at tærten bliver bedst bagt på pladen eller i en metaltærteform er den enkle, at metal leder varmen bedre end porcelæn og keramik. Så tærten får nærmest skorpe i stedet for at stå og koge i væden fra fyldet.

Aspargestærten er med fyld af hytteost, vesterhavsost og pesto (gerne ramsløgpesto i sæsonen) – og den har også fået lidt spinat i bunden. Du behøver ingen tærteform, for du kan lave den direkte på bagepapiret på din bageplade – som en galette.

Tærte med asparges, pesto og vesterhavsost

Tærte med asparges og vesterhavsost

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 1 time 5 minutter
Giv de første stjerner!
En smuk og sommerlig tærte, du både kan servere varm til aften og lun til frokost. Bliver der rester, er de populære dagen efter. Salat til!
Antal: 6 personer

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

Til dejen skal du bruge:

  • 175 g mel (gerne op til 50 % fuldkorn)
  • ¼ tsk salt
  • 100 g smør
  • 65 g skyr (eller andet syrnet mælkeprodukt)

Til fyldet skal du bruge:

  • 300 g asparges (trimmet vægt)
  • 50 g frisk spinat
  • 250 g hytteost
  • 2 æg
  • ¼ tsk salt
  • 2 spsk pesto eller ramsløgpesto
  • 100 g vesterhavsost (delt i to halvdele)
  • friskkværnet peber
  • 15 g pinjekerner

Sådan gør du: 

  • Start med dejen: Hak smørret ud i mel og salt, og smuldr det. Saml dejen hurtigt med skyren. Rul dejen ret tyndt ud til en firkant, der passer med bagepapiret til en bageplade. Læg den på et stykke bagepapir.
  • Skyl spinaten, og dup den tør. Knæk det træede af dine asparges, skyl dem, og dup dem tørre. Bland hytteost, æg, 50 g revet ost, pesto, salt og peber.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Bred spinaten ud på dejen – hold afstand til kanten, så den kan foldes ind. Bred æggeblandingen ud over den, og læg asparges ovenpå. Fold kanten ind. Drys med de sidste 50 g revet ost, og top med pinjekernerne.
  • Bag tærten i ca. 35 minutter, til den er let gylden og gennembagt. Server varm eller lun med en god salat.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!
Tærte med asparges, pesto og vesterhavsost

Når asparges er i sæson …

Hvis du elsker asparges, kan du også smutte forbi et par andre retter med asparges. Prøv for eksempel:

Spansk tortilla med kartofler og asparges
En spansk tortilla med en twist: Italiensk parmesan. Og græske oliven. En nem aftensmad eller en god frokost.
Gå til opskrift
Spansk tortilla i ovn – med kartofler og asparges
Aspargessalat med rabarber og spicy peanutdressing
En eksotisk aspargessalat, der har fået besøg fra Asien – med inge
Gå til opskrift
Aspargessalat med rabarber og spicy peanutdressing
Tacoskåle med asparges og svampe
Tacoskåle er som en lille nem tærte – du bruger tacos som bund og fylder med lækkert vegetarisk fyld af asparges og svampe.
Gå til opskrift
Tacoskåle med asparges og svampe
Tærte med asparges, pesto og vesterhavsost
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Ingen kommentarer endnu

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse:




    • Hej Camilla, det kan du sagtens. Bare vær opmærksom på, at du ikke bager dem for hårdt og luner for længe – så de tørrer ud (de kan ikke tåle helt så meget som en tærte, der jo er lidt tykkere).
      God fornøjelse!
      Kh Bodil

  1. Hej
    Forbager du ikke bunden, inden du putter fyld på?
    Mange hilsner
    Henriette

    • Hej Henriette, nej, jeg forbager den ikke – det er ikke nødvendigt (og også nærmest umuligt), når jeg bager den som galette 🙂 kh Bodil