Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Rugtarteletter som vegetarisk snack Rugtarteletter er en vegetarisk snack, der faktisk ikke har meget med tarteletter at gøre. Men faconen er derhenad – og jeg ved ikke, hvad jeg ellers skal kalde dem. Sprød rugskal med bønnefyld. Arhg.

Her har jeg fyldt dem med en vegetarisk bønnedip, der tilsammen giver en super snack-kombi: Knasende sprøde rug-og-kerne-bunde i tarteletfacon – med blødt, smagfuldt fyld, der smager lidt af forår. Forstået som soltørrede tomater og dild.

Ikke noget hvidløg denne gang, selv om det næsten altid ender med hvidløg i mine bønnedips.

Dippen er faktisk inspireret af en opskrift, jeg har med flødeost, soltørrede tomater og dild. Jeg tænkte bare – den kan vel også laves vegansk? Og jo, det kunne den sagtens!

Rugtarteletter som vegetarisk snack

Rugtarteletter til velkomst, tapas eller frokost?

Vi tog vores rugtarteletter som en lille frokostret, men du kan bruge dem til hvad du vil. En lille velkomstsnack, man kan spise med fingrene (de smuldrer nemlig ikke så slemt). Som en del af en større samling tapas. Eller måske som en forret?

Du kan selvfølgelig også fylde alt muligt andet i de her rugtarteletter – bare husk, at tarteletter altid skal serveres med det samme. Ellers bliver de bløde.

Jeg bagte rugtarteletterne flere dage i forvejen. De holder sig fint sprøde i en dåse med tætsluttende låg.

Opskrift på rugtarteletter som vegetarisk snack

Forretter, Snacks og dips

Rækker til: 12-15 stk.

Tilberedning: 25-30 minutter

Til rugtarteletterne skal du bruge:

  • 1/2 dl solsikkekerner
  • 1/2 dl sesamfrø
  • 1/2 dl chiafrø
  • 1/2 dl fine havregryn
  • 1,5 dl rugmel
  • 1/2 tsk salt
  • 1,5 dl vand
  • 1/2 dl olivenolie

Til den veganske bønnedip skal du bruge:

  • 240 g kogte, drænede butterbeans (svarer til en dåse)
  • 50 g bløde soltørrede tomater (jeg bruger dem fra Earth Control, du kan også bruge fra glas eller udbløde nogle tørre)ødte)
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 spsk tahin
  • Dildspidser fra 1 lille potte dild (gem nogle fine spidser til pynt)
  • vand efter behov

Husk også (kan udelades):

  • Sprøjtepose med stjernetylle

Sådan laver du rugtarteletterne:

  1. Bland alle ingredienser til dejen, og del den op i 12-15 lige store klumper - afhængigt af størrelsen på dine forme.
  2. Hvis du har silikoneforme, skal de ikke smøres. Hvis du bruger andre forme, smør dem med lidt olivenolie. Pres så dejen ud i formene, så den får facon som en lille skål.
  3. Tænd ovnen på 180 grader, og bag dem 25-30 minutter, alt afhængigt af tykkelsen. De skal få lidt farve, så de er sprøde. Hvis du får taget dem ud for tidligt, kan du også bage dem færdige uden formene. Så er det lettere at se, om de er færdige.

Sådan laver du bønnedippen:

  1. Blend alle ingredienser grundigt, bedst i en foodprocessor. Hvis tomaterne er godt udblødt, kan du også bruge en stavblender. Tilsæt vand, til dippen har en blød konsistens - men ikke vandet!
  2. Smag til med citron og salt.

Sådan arrangerer du - lige før servering:

  1. Fyld bønnedippen i sprøjteposen, og sprøjt dippen ud i rugtarteletterne. Jeg sprøjtede ud i cirkler. Pynt med en dildkvist. Server! Du kan også bare bruge to teskeer, hvis du ikke er til det der sprøjtecirkus :-)

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.