Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Mexicansk hummus - spicy bønnemosHummus bliver jeg aldrig træt af. Derfor er jeg altid på jagt efter nye variationer, og mexicansk hummus er et genialt indslag sammen med alle dine andre mexicanske favoritter. Prøv den med tacos, i enchilladas eller bare som dip med tortilla chips. Eller gå vaffelvejen og få vafler til aftensmad – i mexicansk forklædning. Eller lav en god rugbrødsmad med mexicansk hummus, avocado og syltede rødløg. Den mexicanske hummus går til det hele, den mætter godt, og – glemte jeg at sige det? Den smager bare skønt!

Jeg har lavet min mexicanske hummus med sorte bønner. Du kan også bruge kidney beans med ca. samme resultat, og de er nok nemmere at finde på dåse. Just in case, du har lidt travlt eller ikke orker der med at sætte i blød og koge.

Mexicansk hummus - spicy bønnemos

Opskrift på mexicansk hummus - bønnemos af sorte bønner

Aftensmad, Snacks og dips

Forberedelse: 1/2 døgn + 1,5 time

Tilberedning: 10 minutter

Du skal bruge:

  • 100 g tørrede sorte bønner (eller en dåse med 240 g, drænet vægt)
  • 3 hele soltørrede tomater fra olielage
  • en håndfuld frisk koriander
  • 1,5 spsk tahin
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 tsk std spidskommen
  • 1/4 tsk salt
  • 2 spsk limesaft, evt. mere

Til pynt

  • Hakket frisk koriander, tomat (uden kerner), rødløg, smuldret feta og lidt hele kogte sorte bønner

Hvis du bruger tørrede bønner - dagen før:

  1. Hvis du bruger tørrede bønner: Sæt dem i blød i rigeligt vand i 1/2 døgns tid.

På dagen:

  1. Hæld vandet fra bønnerne, og kog dem i frisk vand med salt eller grønsagsbouillon. Lad dem koge 1-1,5 time - test, at de er blevet møre, før du slukker og hælder vandet fra.
  2. Eller hvis du bruger dåsebønner: Dræn dem og skyl dem.
  3. Find en blender eller foodprocessor frem. Hvis du bruger en stavblender, så blend i en skål, ikke et blenderglas. Det er nemmest. Blend det hele - undtagen pynten - til din hummus er jævn. Hvis den er for tør, tilsæt koldt vand. Din hummus skal være blød og jævn.
  4. Smag til med salt og limesaft.

Tip!

Du kan opbevare mexicansk hummus i fryseren. Så overvej, om du vil lave dobbelt portion. Hummus’en skal nok have lidt frisk lime, når du tager den frem igen.

Et tip mere:

Det er langt billigst at koge sine bønner selv, men det gider man jo ikke hver gang. Derfor: Kog en hel pose ad gangen og frys ned i portioner med 240 g. Det svarer lige præcis til en dåse. Bum. Nemt næste gang.

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.