Et hjemmelavet sprødt knækbrød uden mel, men med røde linser og masser af frø og kerner. Det går fantastisk som en nogenlunde sund snack, og du kan bruge knækbrødet til alt muligt fra en ostemad til en lækker dip eller bare som det er. Her får du en nem opskrift.
Knækbrød uden mel – glutenfri
Disse knækbrød er noget for dig, hvis du gerne vil have glutenfri knækbrød, der også indeholder lidt ekstra protein. Det får de fra linserne, og røde linser behøver man ikke koge, før de skal bruges. Du kan bare sætte dem i blød i god tid – så er de fine at bage.
I stedet for mel har jeg brugt havregryn og lidt loppefrøskaller (fx HUSK), til at samle dejen. Hvis du ikke har loppefrøskaller, kan du udelade dem – men de gode til at klistre dejen sammen og give et godt skud fibre.
Og hvis det med gluten er ligemeget, kan du selvfølgelig bruge mel – enten almindeligt hvedemel, rugmel eller hvad du nu har og foretrækker.
Hvordan fungerer røde linser i knækbrød?
Modsat de fleste andre typer linser og bønner er røde linser faktisk nemme at bage med i knækbrød. De skal bare stå i blød en times tid. Så bliver de ultrasprøde, lidt som poppede ris, når de bliver bagt. Og så mætter de lidt ekstra og stabiliserer blodsukkeret, takket være protein og fibre i skøn forening.