Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Guacamole dip mexikanskElsker du guacamole? Så siger jeg velkommen i klubben. Hjemmelavet guacamole gør ethvert måltid ca. dobbelt så godt, og her får du min højtelskede opskrift.

Jeg blev forelsket i guacamole, da …

For mig startede det grønne eventyr tilbage i 80’erne, da jeg fik en lille kogebog fra Cranks hånden. Cranks åbnede deres første restaurant i London helt tilbage i 1961, så de var pionerer inden for det vegetariske felt Senere var jeg også på deres restaurant i København, hvor det gik op for mig, at salat var meget mere end iceberg med tomater og agurk.

Men guacamolen mødte jeg i deres lille, grønne kogebog. Nok en af de mest slidte kogebøger i mit sortiment.

Dengang var der vist ingen, der havde hørt om frisk koriander, så vi lavede guacamole med basilikum. Meget eksotisk. Det har jeg siden rettet til koriander. Jeg har også forenklet en smule. Men Cranks skal afgjort have stor tak for inspirationen!

En lille mexicansk fiesta

Guacamole skal være en fiesta for smagsløgene, og derfor giver jeg den gas med finthakkede rødløg, tomat, peberfrugt og chili.

Og husk: Man kan ikke lave for meget guacamole.

Opskrift på guacamole – dippen til din mexicanske mad

Du skal bruge:

2 modne avocadoer
2 spsk limesaft
1 spsk frisk, hakket koriander
1 fed hvidløg, presset
1 tomat, udkernet og hakket fint
1/2 rød chili, meget fint hakket (test, hvor stærk den er)
1 spsk fint hakket rød peber
1-2 spsk fint hakket rødløg
lidt salt

Sådan gør du:

  1. Mos avocadoerne med en gaffel og bland limesaft i. Bland med de øvrige ingredienser. Denne version bliver lidt grov i det.
  2. Den magelige version: Put alle ingredienser i et højt blenderglas, brug stavblenderen.
  3. Pynt med korianderblade eller hakket rød peber.

Server dippen i godt selskab med fx tortilla chips og tomatsalsa. Eller sammen med nogle af alle de gode mere eller mindre mexicanske retter: En god vegetarisk chili, græskarvafler. Eller i wraps med frijoles, mexicansk bønnemos eller bare det, du synes, der trænger til guacamole. Og hvad gør ikke det?

Gem

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.