Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Her får du opskriften på en original guacamole, der passer til mexicansk med i al dens herlighed.
Den eneste ulempe ved guacamole er, at det nærmest er umuligt at lave nok af den. Måske skal du lave dobbelt portion?
Elsker du guacamole? Så siger jeg velkommen i klubben. Hjemmelavet, ægte guacamole gør ethvert måltid ca. dobbelt så godt, og her får du min højtelskede opskrift.
Jeg laver min guacamole udelukkende på planter – altså ingen creme fraiche eller andet af den slags. Det giver den helt rigtige autentiske tex-mex-smag.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
For mig startede det grønne eventyr tilbage i 80’erne, da jeg fik en lille kogebog fra Cranks hånden. Cranks åbnede deres første restaurant i London helt tilbage i 1961, så de var pionerer inden for det vegetariske felt. Senere var jeg også på deres restaurant i København, hvor det gik op for mig, at salat var meget mere end iceberg med tomater og agurk.
Men guacamolen mødte jeg i deres lille, grønne kogebog. Nok en af de mest slidte kogebøger i mit sortiment, og siden med guacamole er både krøllet og plettet. Godt brugt.
Dengang var der vist ingen, der havde hørt om frisk koriander, så Cranks foreskrev guacamole med basilikum. Meget eksotisk. Det har jeg siden rettet til koriander. Jeg har også forenklet en smule. Men Cranks skal afgjort have stor tak for inspirationen!
Og for øvrigt, så kan du roligt prøve en avocadodip med basilikum. Det smager også dejligt, bare ikke så mexicansk.
Det særlige ved min guacamole opskrift er – ja, lidt af hvert:
I Texas har jeg fået den lavet ved bordet på restaurant, så jeg kunne kigge med i hele processen. Og hvis du vil lave guacamole, som man får den her (tex-mex), så er den faktisk lidt enklere. Du skal bruge:
De lavede også guacamolen grov, faktisk i en morter. Ingen hvidløg, siger det bare. Og den smagte virkelig godt alligevel.
Hvad kan man spise til guacamole? Altså ud over de der tortilla chips på billedet? Selvom guacamole hører hjemme i det mexicanske køkken, kan du sagtens bruge den til andre ting også. Men her får du en række – mexicanske og knap så mexicanske – forslag:
Og husk: Man kan ikke lave for meget guacamole!
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)