Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page

Når butikkerne bugner med de første sommergrønsager, er det tid til spidskålssalat. Jeg skyndte mig også at få fingre i friske ærter (test dem i butikken – de skal være søde!), dild og sprøde asparges. Når asparges er helt friske og i sæson, behøver de ingen tilberedning. De er superlækre og tilfører et frisk knas til din salat.

Min salat med spidskål blev tilbehør til dagens fisk – et stykke laks. Den er garanteret også god til mange andre slags fisk. Eller hvad du nu har på din tallerken. Du kan også bruge den som en selvstændig frokost, for jeg tilføjede noget quinoa, der mætter godt (og smager godt). En frisk og mild salat.

Jeg havde en rest kold, kogt quinoa, og så var salaten hurtigt lavet. Hvis du ikke har det, så skynd dig at koge quinoaen først og lad den køle af.

Spidskålssalaten fik lige det sidste pift med klassikeren inden for dressing – min olie-eddikedressing.

Gem

Opskrift på spidskålssalat - en rigtig sommersalat med quinoa

Salater

Rækker til: 2

Forberedelse: 15 minutter

Du skal bruge

  • 2 dl kogt quinoa
  • 1/3 hoved spidskål
  • Friske ærter fra ca. 20 bælge
  • Et lille bundt dild
  • 1/2 bundt asparges
  • olie-eddikedressing

Sådan gør du:

  1. Snit så hvidkålen ret fint, bælg ærterne, hak dilden og hak de friske asparges i 1 cm lange stykker.
  2. Bland med den kolde quinoa, og dryp med dressingen. Voilá!
  3. Jeg serverede den til laks, bagt i ovnen med en skive røget laks ovenpå. Mmm.

Tip!

Server salaten til en stykke laks, bagt i ovnen med en skive røget laks ovenpå. Det er lækkert!

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.