Knoldselleri er ikke min mest brugte ingrediens i salat, men en salat med bagt knoldselleri og æbler får det bedste frem i den.
Selleri-salat – smager af efterår
Selleri-salaten havde rumsteret i mit hoved, siden jeg fik en forret med bagt knoldselleri i eftersommeren. Den bløde bagte knoldselleri går utrolig godt i spænd med årstidens sprøde danske æbler og knasende, ristede hasselnødder. Her har salaten også fået en god portion protein i form af belugalinser. En håndfuld persille giver smag af haven, og det hele er vendt i en simpel, syrlig-sød sennepsdressing.
Brug den som en selvstændig ret – eller som tilbehør.
En god salat til fisk og vildt
Jeg elsker salater, og jeg elsker fisk, men det er sjældent, jeg synes, en salat passer til fisk. Det gør denne her! Det hjælper at bage eller stege grønsagerne, synes jeg – som jeg fx også gør i min bagte græske salat eller mine pandestegte auberginer og svampe med ingefær.
Da vi kom til at tale om tilbehør til en dyrekølle, faldt tanken også på sellerisalaten. Dog uden belugalinser.
En salat med bagt knoldselleri vil også være god til fx rødbedebøffer og langtidsstegt lam.
Som altid bliver maden en succes når vi følger en af dine opskrifter – så tak fordi du deler :-)
I dag måtte vi dog gøre en ændring – knoldselleri er endnu ikke på hylderne, men det er blomkål til gengæld; friske, faste og fyldt med smag. Så selleri blev erstattet af blomkål og æblerne slettet fra listen. Men ellers blev opskriften fulgt, og det smagte ganske enkelt forrygende.
// Karen
Kære Karen, tak for din søde kommentar – altid en fornøjelse :-) Og godt at vide, at det faktisk også er en sommersalat, bare med blomkål :-D
Kh Bodil