Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Gulerodssalat - marokkansk salat med appelsin og mynte

Vil du gerne give din gulerodssalat en ny twist med både friskhed og varme krydderier? Så vil jeg gerne invitere dig med på en tur i det marokkanske køkken. Her er både appelsiner, mynte, abrikoser, ristede mandler og selvfølgelig ras el hanout – krydderiet, der giver en sand eksplosion af sol og varme i din mad.

Kan du ikke finde ras el hanout hos din grønthandler, så tjek, hvor du kan købe denne her fra Mill & Mortar – eller lav den selv efter Vibeke Brønnums opskrift her.

God gulerodssalat som tilbehør eller frokost

Jeg er altid på jagt efter gode frokostsalater, og det betyder, at der skal proteiner i. Derfor har min gulerodssalat også fået ristede kikærter, godt krydret med det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout. Ras el hanout er vel for det marokkanske køkken, hvad karry er for det indiske. Det findes i et hav af varianter, og du kan også lave det selv. Det springer jeg dog over denne gang. Tjek krydderihylden der, hvor du køber mere eksotiske madvarer – så er du kørende.

Du kan også sagtens lave salaten uden kikærterne. Det er hurtigere, og det fungerer rigtig fint, hvis du bruger den som tilbehør til din aftensmad. Eller har andre proteiner til din frokost.

Gulerodssalaten vil også være et godt valg til den marokkanske lammegryde.

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Marokkansk gulerodssalat med kikærter og mynte

Salater

Rækker til: Frokostsalat til 2, tilbehør til 4

Til salaten skal du bruge:

 • 7-8 gulerødder, gerne flere farver

 • 1 appelsin

 • 5 tørrede abrikoser

 • 6-8 stængler frisk mynte

 • 10 ovnristede mandler (eller nødder)

 • 1 dåse drænede kikærter (240 g)

 • 1 spsk raz el hanout (marokkansk blandingskrydderi)

 • 2 spsk olivenolie

Til dressingen skal du bruge:

 • 1/2 appelsin – saften

 • 1/2 spsk limesaft

Sådan gør du:

 1. Start med kikærterne: Tænd ovnen på 180 grader. Vend kikærterne i olie og raz el hanout, bred dem ud på et stykke bagepapir og giv dem ca. 30 minutter i ovnen, til de er sprøde. Imens …

 2. Skræl gulerødderne, og gør dem klar til salaten. Jeg har givet mine en tur i min spiralizer – du kan også bruge mandolinjern eller lave lange tynde strimler med en tyndskræller.

 3. Skræl appelsinen, og skær den i mundrette stykker. Skær abrikoserne i tynde skiver, skyl og hak myntebladene groft, og hak mandlerne groft.

 4. Bland gulerødder, appelsin, abrikoser og mynte med saften af den halve appelsin og lidt lime. Arranger salaten på et fad, drys med mandlerne, og fordel de afkølede kikærter i kanten. Server!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Tip: Sidste udkald for vintergulerødderne …

Ligger der en pose lidt trætte vintergulerødder i dit køleskab, så er de også rigtig godt placeret i en krydret gulerodssalat. Hvis du lige vil have det sprøde frem i gulerødderne, så skræl dem og sæt dem i vand først. Så bliver de knasende sprøde på et par timer. Det skyldes osmose, som du kan læse mere om her på Wikipedia – eller i min mere madvenlige version her. Så hvis nogen spørger mig, hvorfor jeg har skrællede gulerødder i køleskabet – i vand! – så er svaret enten: Osmose. Eller: Jeg kan bedst li’ sprøde gulerødder ;-)

Tip: Ovnristede mandler

Rist mandlerne ved lav temperatur i ovnen – så slipper du for, at de danner ukontrollerede mængder akrylamid (som højst sandsynligt er kræftfremkaldende). Prøv ved 145 grader, 20-30 minutter. Du kan også bruge nødder eller det knas, du nu holder mest af.

Marokkansk gulerodssalat med kikærter og mynte

Måske også noget for dig?

2 kommentarer til Gulerodssalat – marokkansk salat med appelsin og mynte

 1. Lækker salat. Improviserede lidt og tilføjede frisk spinat. Det fungerede fint. Fik freestyle veggedeller til ?

  1. Hej Henrik, tak for din kommentar! Spinat lyder som en god tilføjelse :-) Og dellerne, ikke mindst! Kh Bodil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.