Vil du gerne give din gulerodssalat en ny twist med både friskhed og varme krydderier? Så vil jeg gerne invitere dig med på en tur i det marokkanske køkken. Her er både appelsiner, mynte, abrikoser, ristede mandler og selvfølgelig ras el hanout – krydderiet, der giver en sand eksplosion af sol og varme i din mad.
Kan du ikke finde ras el hanout hos din grønthandler, så tjek, hvor du kan købe denne her fra Mill & Mortar – eller lav den selv efter Vibeke Brønnums opskrift her.
God gulerodssalat som tilbehør eller frokost
Jeg er altid på jagt efter gode frokostsalater, og det betyder, at der skal proteiner i. Derfor har min gulerodssalat også fået ristede kikærter, godt krydret med det marokkanske blandingskrydderi ras el hanout. Ras el hanout er vel for det marokkanske køkken, hvad karry er for det indiske. Det findes i et hav af varianter, og du kan også lave det selv. Det springer jeg dog over denne gang. Tjek krydderihylden der, hvor du køber mere eksotiske madvarer – så er du kørende.
Du kan også sagtens lave salaten uden kikærterne. Det er hurtigere, og det fungerer rigtig fint, hvis du bruger den som tilbehør til din aftensmad. Eller har andre proteiner til din frokost.
Gulerodssalaten vil også være et godt valg til den marokkanske lammegryde.
Lækker salat. Improviserede lidt og tilføjede frisk spinat. Det fungerede fint. Fik freestyle veggedeller til ?
Hej Henrik, tak for din kommentar! Spinat lyder som en god tilføjelse :-) Og dellerne, ikke mindst! Kh Bodil