Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
En smagfuld marokkansk lammegryde med arabiske krydderier og søde abrikoser. Mens den bobler på komfuret, kan du simre på sofaen!
Elsker du nem mad, der smager af meget – så er det simretid. Og hvorfor ikke simre noget, der smager af solskin? Med en marokkansk lammegryde får du hurtigt spicet din aftensmad op med arabiske varme krydderier – uden den behøver at blive stærk som i brændende. Den smager bare af en hel masse. Også sommersøde abrikoser.
Tjek hellere din krydderihylde, før du går i gang 🙂
Jeg har brugt lammeskank til min marokkanske lammegryde. En forholdsvis billig udskæring (i hvert fald hos min slagter på Istedgade). Den egner sig fremragende til den tålmodige simretid.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Simremad tager tid – til gengæld bliver lammekødet så mørt, at det falder fra benene, og det er som smør i munden. Den lange simretid gør også, at grønsagerne – og abrikoserne – koger helt ud i sovsen, så den bliver tyk og smager endnu bedre.
Faktisk lavede jeg denne pænt store portion til to – fordi vi elsker simrerester. De er bare endnu bedre dagen efter. Og dagen efter igen …
Jeg køber lammeskank hos min halalslagter på Istedgade. Han er ikke så religiøs med begrebet ‘skank’ – hos ham kan det både findes på forbenet (boven) og bagbenet (køllen). Det afhænger mest af, hvad han lige har i kølerummet. Og begge dele går fremragende i denne marokkanske lammegryde. Bare tjek, at benene ikke er for lange til din gryde, eller få din slagter til at save dem over.
På billedet kan du måske lige ane nogle små runde brød. Det er min fortolkning af marokkanske pandebrød – med sesam, krydderier og kikærter (ja, vel er der kikærter i). De er sjove at lave – og de passer genialt til en simregryde. Bare lav dejen mindst 12 timer før, du vil bage brødene – og lav nu rigeligt. De smager saftsusme godt.
Jeg lavede også en spidskålssalat inspireret af Marokko. Med appelsinstykker, frisk mynte og ristede mandler – og med en lynhurtig dressing af appelsinsaft med et skvæt lime og rapsolie.
Hvis du er vild med lam, der er så mørt, at det falder fra benene, kan du også prøve:
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)