Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Marokkansk lammegryde med abrikoser

Marokkansk lammegryde med abrikoser

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet 4 timer

Ingredienser

Tilbehør fx:
  • marokkanske pandebrød (opskrift)
  • yoghurt naturel

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med kødet: Brun lammekødet på alle sider i en pænt stor gryde – så godt du kan. Læg til side.
  • Hak løg, gulerødder og hvidløg, ikke for fint. Sauter dem i olivenolie – fortsæt i samme gryde – til de er næsten møre.
  • Knus korianderfrøene i en morter.
  • Riv ingefær fint. Fjern frøstanden fra chili, og hak chilien fint. Pres appelsin.
  • Tilsæt tomatpure, ingefær, chili, spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, kanelstang, stjerneanis, abrikoser, salt, appelsinsaft og vand. Rør rundt, og læg så lammeskankene op i gryden. Væsken skal næsten dække. Du kan evt. tilsætte lidt ekstra vand. Lad det koge op, og skru ned, så det bare lige simrer. Låg på. Lad det simre videre i ca. 3 timer, til kødet nærmest falder fra benene.
  • Hak selleri i tynde skiver, og tilsæt det 10 minutter før spisetid. Smag til med lime.
  • Ved servering: Hak de grønne blade fra selleristilkene, og drys dem over til pynt.