Scan for at gå til opskrift
Marokkansk lammegryde med abrikoser
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 3 timer t 30 minutter min
Samlet 4 timer t
- 4 lammeskanke (i alt ca. 1500 g)
- olivenolie til at stege i
- 2 løg
- 2 gulerødder
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk korianderfrø
- 2 spsk tomatpure
- 1 rød chili (eller efter smag)
- 10 g frisk ingefær
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk fennikelfrø
- 1 kanelstang (ca. 8 cm)
- 2 hel stjerneanis
- 150 g tørrede abrikoser
- 8 dl vand
- 1 appelsin
- 4 stilke bladselleri (+ grønne blade fra stilkene til pynt)
- salt og friskkværnet peber
- 2 lime
Tilbehør fx:
- marokkanske pandebrød (opskrift)
- yoghurt naturel
Start med kødet: Brun lammekødet på alle sider i en pænt stor gryde – så godt du kan. Læg til side.
Hak løg, gulerødder og hvidløg, ikke for fint. Sauter dem i olivenolie – fortsæt i samme gryde – til de er næsten møre.
Knus korianderfrøene i en morter.
Riv ingefær fint. Fjern frøstanden fra chili, og hak chilien fint. Pres appelsin.
Tilsæt tomatpure, ingefær, chili, spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, kanelstang, stjerneanis, abrikoser, salt, appelsinsaft og vand. Rør rundt, og læg så lammeskankene op i gryden. Væsken skal næsten dække. Du kan evt. tilsætte lidt ekstra vand. Lad det koge op, og skru ned, så det bare lige simrer. Låg på. Lad det simre videre i ca. 3 timer, til kødet nærmest falder fra benene.
Hak selleri i tynde skiver, og tilsæt det 10 minutter før spisetid. Smag til med lime.
Ved servering: Hak de grønne blade fra selleristilkene, og drys dem over til pynt.