Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Marokkansk lammegryde med abrikoser

Marokkansk lammegryde med abrikoser

Antal 4 personer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 3 timer 30 minutter
Samlet 4 timer

Ingredienser

  • 4 lammeskanke (i alt ca. 1500 g)
  • olivenolie til at stege i
  • 2 løg
  • 2 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 rød chili (eller efter smag)
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk fennikelfrø
  • 1 kanelstang (ca. 8 cm)
  • 2 hel stjerneanis
  • 150 g tørrede abrikoser
  • 8 dl vand
  • 1 appelsin
  • 4 stilke bladselleri (+ grønne blade fra stilkene til pynt)
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 lime
Tilbehør fx:
  • marokkanske pandebrød (opskrift)
  • yoghurt naturel

Dine egne noter

Tilberedning

  • Start med kødet: Brun lammekødet på alle sider i en pænt stor gryde – så godt du kan. Læg til side.
  • Hak løg, gulerødder og hvidløg, ikke for fint. Sauter dem i olivenolie – fortsæt i samme gryde – til de er næsten møre.
  • Knus korianderfrøene i en morter.
  • Riv ingefær fint. Fjern frøstanden fra chili, og hak chilien fint. Pres appelsin.
  • Tilsæt tomatpure, ingefær, chili, spidskommen, korianderfrø, fennikelfrø, kanelstang, stjerneanis, abrikoser, salt, appelsinsaft og vand. Rør rundt, og læg så lammeskankene op i gryden. Væsken skal næsten dække. Du kan evt. tilsætte lidt ekstra vand. Lad det koge op, og skru ned, så det bare lige simrer. Låg på. Lad det simre videre i ca. 3 timer, til kødet nærmest falder fra benene.
  • Hak selleri i tynde skiver, og tilsæt det 10 minutter før spisetid. Smag til med lime.
  • Ved servering: Hak de grønne blade fra selleristilkene, og drys dem over til pynt.