Elsker du aubergine, så er auberginesalat lige noget for dig. Her får du en græsk inspireret salat med bagte auberginer, friske tomater, godt med friske krydderurter, quinoa og selvfølgelig feta på toppen.
Salat med bagt aubergine
Ja, der er nok overflødigt at sige, men hvis der skal aubergine i en salat, skal den tilberedes først. Her har jeg valgt at skære den i nogle tykke, saftige stykker, der nemt bliver møre, når de får en tur i ovnen.
Hvis du foretrækker det, kan du også stege auberginerne på en pande – så vil jeg nok gøre det i tykke skiver og evt. skære dem i kvarte, inden jeg putter dem i salaten.
Fordelen ved at bage auberginerne i ovnen er, at det er lidt nemmere at styre mængden af olie. Jeg anbefaler under alle omstændigheder, at du ikke decideret sparer på olien, for så kan auberginerne godt blive lidt tørre og tamme. På en pande er det svært at skrue ned for mængden af olie, men i ovnen er det dig, der bestemmer.
Auberginesalat med feta, frisk smag og fylde
Jeg har bygget auberginesalaten, så den mætter både øjne og mave – og smager skønt af græsk sommer:
- Bagte auberginer og nok af dem. Du kan krydre dem ekstra, hvis du har lyst.
- Friske tomater, der smager af noget. Her har jeg brugt friske danske cherrytomater.
- Krydderurter – masser af persille og mynte, der straks leder mine tanker hen på Grækenland (og Tyrkiet, faktisk)
- Quinoa, der mætter og samler dressingen godt i hver mundfuld.
- En enkel citrondressing – her kan du tilsætte lidt hvidløg, hvis du synes.
- Og feta, feta, feta!
Andre salater med aubergine
Her får du et par andre forslag – den ene er en bagt salat, hvor du også bager tomaterne. Den anden er en klassisk baba ganoush, som jeg måske snarere vil kalde en dip, men den går også under navnet “græsk auberginesalat” på det store internet. Nu også her :-)