Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()
Auberginesalat med feta

Elsker du aubergine, så er auberginesalat lige noget for dig. Her får du en græsk inspireret salat med bagte auberginer, friske tomater, godt med friske krydderurter, quinoa og selvfølgelig feta på toppen.

Salat med bagt aubergine

Ja, der er nok overflødigt at sige, men hvis der skal aubergine i en salat, skal den tilberedes først. Her har jeg valgt at skære den i nogle tykke, saftige stykker, der nemt bliver møre, når de får en tur i ovnen.

Hvis du foretrækker det, kan du også stege auberginerne på en pande – så vil jeg nok gøre det i tykke skiver og evt. skære dem i kvarte, inden jeg putter dem i salaten.

Fordelen ved at bage auberginerne i ovnen er, at det er lidt nemmere at styre mængden af olie. Jeg anbefaler under alle omstændigheder, at du ikke decideret sparer på olien, for så kan auberginerne godt blive lidt tørre og tamme. På en pande er det svært at skrue ned for mængden af olie, men i ovnen er det dig, der bestemmer.

Auberginesalat med feta, frisk smag og fylde

Jeg har bygget auberginesalaten, så den mætter både øjne og mave – og smager skønt af græsk sommer:

  • Bagte auberginer og nok af dem. Du kan krydre dem ekstra, hvis du har lyst.
  • Friske tomater, der smager af noget. Her har jeg brugt friske danske cherrytomater.
  • Krydderurter – masser af persille og mynte, der straks leder mine tanker hen på Grækenland (og Tyrkiet, faktisk)
  • Quinoa, der mætter og samler dressingen godt i hver mundfuld.
  • En enkel citrondressing – her kan du tilsætte lidt hvidløg, hvis du synes.
  • Og feta, feta, feta!

Andre salater med aubergine

Her får du et par andre forslag – den ene er en bagt salat, hvor du også bager tomaterne. Den anden er en klassisk baba ganoush, som jeg måske snarere vil kalde en dip, men den går også under navnet “græsk auberginesalat” på det store internet. Nu også her :-)

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Auberginesalat med feta

Salater

Rækker til: 4

Forberedelse: 30 minutter

Du skal bruge:

  • 4 dl tilberedt quinoa (ca. 2 dl fra posen + 3 dl vand + salt)

  • 2 auberginer

  • Olivenolie, salt og peber

  • 2-300 g cherry- eller daterino tomater

  • 1 lille rødløg

  • 1 stor håndfuld friske krydderurter, fx persille og mynte

  • 100 g feta

Til citrondressingen:

  • 2 spsk frisk citronsaft

  • 4 spsk olie (raps eller oliven eller en mix)

  • evt. et lille fed presset hvidløg

  • salt og friskkværnet peber

Alternativ dressing:

Sådan gør du:

  1. Skær auberginerne i grove tern. Vend dem med olie, salt og peber (evt. flere krydderier efter smag). Tænd ovnen på 200 grader varmluft, bred dem ud på et stykke bagepapir, og giv dem ca. 25 minutter.

  2. Hvis du ikke har kogt quinoa – sæt den over, og lad den simre ca. 13 minutter. Køl af.

  3. Hak krydderurterne. Gem lidt hele blade til pynt.

  4. Hak rødløg fint.

  5. Halver tomaterne.

  6. Bland dressingen.

  7. Når quinoaen er kølet af: Bland quinoa, hakkede krydderurter, rødløg og dressing.

  8. Bred de fleste af aubergineternene ud på et fad. Fordel quinoablandingen over. Læg tomaterne og de sidste stykker aubergine ovenpå. Smuldr fetaen over, og pynt med lidt krydderurter. Servér!

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Auberginesalat med feta

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.