Ramsløgpulver – sådan tørrer du ramsløg i ovn

Ramsløgpulver er et fint dekorativt element til din mad, og det giver samtidig en delikat smag af ramsløg. Det er tilmed nemt at lave! Lidt tålmodighed - så lykkes det.

Hvis du har været ude at spise de senere år, har du måske også fået det – pulver eler støv, i alle mulige afskygninger. Porrestøv, svampepulver osv. Nu fik jeg den idé, at jeg måske kunne lave det selv af ramsløg … og det var muligt. Lidt besværligt, men muligt!

Tips til at tørre ramsløg i ovn

Når du tørrer ramsløg i ovnen, er det vigtigt, du holder en lav temperatur på højst 50 grader. Hvis ramsløgene får det varmere, vil du miste den smukke, næsten ir-grønne farve, og pulveret bliver mørkere. Du kan godt tørre ramsløgene ved helt ned til 35 grader, så tager det blot længere tid.

Vær omhyggelig med at brede bladene ud i ét lag. Ellers tager det væsentlig længere tid i ovnen.

Når ramsløgene har ligget i ovnen i et par timer, er de så tørre, at de rasler. Men stilkene vil stadig være lidt bløde (og fugtige). Derfor skal du regne med at pille stilkene fra i processen. Lidt pillearbejde, men en fin sigte er en god hjælp.

Ramsløgpulver - sådan tørrer du ramsløg i ovn

Ramsløgpulver

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet 2 timer 10 minutter
Giv de første stjerner!
Et lille magisk grønt pulver til din forårsmad. Brug det til forårsmaden, eller bland det med salt, og brug det på et blødkogt æg!
Antal: 1 glas

Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.

Du skal bruge:

  • 30 ramsløgsblade (til 1 plade fuld)

Sådan gør du: 

  • Skyl ramsløgbladene i rigeligt koldt vand.
  • Du bladene tørre med et rent viskestykke.
  • Bred ramsløgene ud i ét enkelt lag på en bageplade (gerne uden bagepapir) eller en bagerist.
  • Sæt dem i ovnen ved 50 grader varmluft i ca. 2 timer.
  • Start med minihakkeren: Kør bladene i nogle minutter, til de er nogenlunde findelt. Tag de største rester af stilke fra.
  • Skift til morter, og findel videre.
  • Hæld til sidst pulveret i en fin sigte. Her kan du bruge morter-staven til at findele det sidste (tag igen rester af stilke fra undervejs).
  • Opbevar pulveret ved stuetemperatur, helst mørkt, i en lille beholder med låg.
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Giv de første stjerner!
Pin Del Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Sådan laver du ramsløgpulver – trin for trin:

  • Pluk ramsløg
  • Skyl bladene grundigt, bedst i en balje, så du ikke får skovbund i dit ramsløgpulver
  • Dup bladene tørre med et rent viskestykke
  • Bred dem ud på i ét lag en bagerist eller bageplade (bagepapir ingen fordel)
  • Giv dem ca. to timer ved 50 grader
  • Brug en kombination af morter, minihakker og til sidst en fin sigte til at findele bladene til pulver.

Ramsløgpulver til pynt

Ramsløgpulveret passer rigtig godt til nogle af forårets lette retter, fx en enkel forret med rygeostcreme og asparges – eller bare til rygeostcreme serveret som dip til forårets friske, sprøde grønsager. Prøv med fx agurkestave, gulerodsstave, bladselleristave og radiser.

Det er også utrolig smukt som drys på et blødkogt æg – hvor du også virkelig kan smage det.

Ramsløgpulver - sådan tørrer du ramsløg i ovn
Bodil

Bodil

Hej! Jeg hedder Bodil, og det er mig, der er mutti. Her får du opskrifter, der gør dit køkken lidt grønnere, lidt nemmere - og du får smæk på smagen.

Læg en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Din bedømmelse: