Følg med her:
Pocheret æg med avocado
Tænker du, at pocheret æg er mere, end dine køkkenevner rækker til? Så se her - opskriften på pocheret æg med avocado overbeviser dig om det modsatte!
På 10 minutter kan du servere lækkert pocheret æg med avocado – en rigtig scorebrunch, som jeg sagde til min mand, da han fik sin. (Og jo, man skal jo huske at score hinanden mindst en gang om dagen, også efter mange år).
*Hvis du vil have hjemmesyltede rødløg, så lav dem dagen i forvejen 🙂
Sådan bygger du en avocadomad med pocheret æg
Jeg skød genvej og nappede en pose English Muffins fra Jalm&B. Normalt bager jeg selv, men når jeg kan købe en, der er bagt med rugsurdej og ærlige økologiske ingredienser, som de gør hos Jalm&B – så er det altså ok. Og når du så rister den … mmm.
Hvis du synes, dine pocherede æg skal på hjemmebagt brød eller rugbrød – så gør du bare det i stedet 😊
Og når du nu er ude at købe ind, så husk også:
- Friske æg (jo friskere, jo bedre samler hviden sig om blommen, når du pocherer)
- Bløde, modne avocados
- Resten er vist rimeligt standard …
Trænger du til at score din bedre halvdel med en hjemme-brunch, så gi' den gas med hjemmelavede pocherede æg på en avocadotoast. Smovs.
Antal: 4 personer
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 4 æg
- 1 spsk lys eddike
- 2 engelske muffins (eller et stykke ristet brød pr. person)
- 2 avocados
- 1 lime
- syltede rødløg (opskrift)
- flagesalt
- chiliflager eller friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Halver avocado. Skær halvdelene i helt tynde skiver, og dryp med limesaft.
- Flæk muffins (eller skær 4 skiver brød), og rist dem på begge sider.
- OBS: Du kan pochere to æg ad gangen ved at bruge to kasseroller. Her beskriver jeg fremgangsmåden for ét æg: Fyld kasserollen halvt op med vand, og bring den i kog. Når vandet koger – skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet, og hæld en lille sjat lys eddike i.
- Slå ægget ud i en lille skål. Rør rundt i vandet – kun den ene vej – så der bliver en lille fordybning i midten. Læg ægget her. Så samler hviden sig omkring det. Giv det 4 minutter, og tag det op med en hulske. Hvis der er lidt løs hvide, kan du nemt fjerne den.
- Læg en halv avocado på hver halve muffin, giv dem lidt syltede rødløg, og læg de pocherede æg øverst. Drys med flagesalt og chiliflager/friskkværnet peber. Server straks!
Kunne du lide opskriften?Giv 1-5 stjerner ved at klikke på dem, eller efterlad en kommentar.
Pin
Del
Udskriv
Fik du prøvet opskriften?Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar her, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!