Følg med her:
Pocheret æg med avocado
Tænker du, at pocheret æg er mere, end dine køkkenevner rækker til? Så se her - opskriften på pocheret æg med avocado overbeviser dig om det modsatte!

På 10 minutter kan du servere lækkert pocheret æg med avocado – en rigtig scorebrunch, som jeg sagde til min mand, da han fik sin. (Og jo, man skal jo huske at score hinanden mindst en gang om dagen, også efter mange år).
*Hvis du vil have hjemmesyltede rødløg, så lav dem dagen i forvejen 🙂
Sådan bygger du en avocadomad med pocheret æg
Jeg skød genvej og nappede en pose English Muffins fra Jalm&B. Normalt bager jeg selv, men når jeg kan købe en, der er bagt med rugsurdej og ærlige økologiske ingredienser, som de gør hos Jalm&B – så er det altså ok. Og når du så rister den … mmm.
Hvis du synes, dine pocherede æg skal på hjemmebagt brød eller rugbrød – så gør du bare det i stedet 😊
Og når du nu er ude at købe ind, så husk også:
- Friske æg (jo friskere, jo bedre samler hviden sig om blommen, når du pocherer)
- Bløde, modne avocados
- Resten er vist rimeligt standard …
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Du skal bruge:
- 4 æg
- 1 spsk lys eddike
- 2 engelske muffins (eller et stykke ristet brød pr. person)
- 2 avocado
- 1 lime
- syltede rødløg (opskrift)
- flagesalt
- chiliflager eller friskkværnet peber
Sådan gør du:
- Halver avocado. Skær halvdelene i helt tynde skiver, og dryp med limesaft.
- Flæk muffins (eller skær 4 skiver brød), og rist dem på begge sider.
- OBS: Du kan pochere to æg ad gangen ved at bruge to kasseroller. Her beskriver jeg fremgangsmåden for ét æg: Fyld kasserollen halvt op med vand, og bring den i kog. Når vandet koger – skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet, og hæld en lille sjat lys eddike i.
- Slå ægget ud i en lille skål. Rør rundt i vandet – kun den ene vej – så der bliver en lille fordybning i midten. Læg ægget her. Så samler hviden sig omkring det. Giv det 4 minutter, og tag det op med en hulske. Hvis der er lidt løs hvide, kan du nemt fjerne den.
- Læg en halv avocado på hver halve muffin, giv dem lidt syltede rødløg, og læg de pocherede æg øverst. Drys med flagesalt og chiliflager/friskkværnet peber. Server straks!
