Scan for at gå til opskrift
Pocherede æg med avocado
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 12 minutter min
Samlet 22 minutter min
- 4 æg
- 1 spsk lys eddike
- 2 engelske muffins (eller et stykke ristet brød pr. person)
- 2 avocado
- 1 lime
- syltede rødløg (opskrift)
- flagesalt
- chiliflager eller friskkværnet peber
Halver avocado. Skær halvdelene i helt tynde skiver, og dryp med limesaft.
Flæk muffins (eller skær 4 skiver brød), og rist dem på begge sider.
OBS: Du kan pochere to æg ad gangen ved at bruge to kasseroller. Her beskriver jeg fremgangsmåden for ét æg: Fyld kasserollen halvt op med vand, og bring den i kog. Når vandet koger – skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet, og hæld en lille sjat lys eddike i.
Slå ægget ud i en lille skål. Rør rundt i vandet – kun den ene vej – så der bliver en lille fordybning i midten. Læg ægget her. Så samler hviden sig omkring det. Giv det 4 minutter, og tag det op med en hulske. Hvis der er lidt løs hvide, kan du nemt fjerne den.
Læg en halv avocado på hver halve muffin, giv dem lidt syltede rødløg, og læg de pocherede æg øverst. Drys med flagesalt og chiliflager/friskkværnet peber. Server straks!