Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Pocheret æg med avocado

Pocherede æg med avocado

Antal 4 personer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Samlet 22 minutter

Ingredienser

  • 4 æg
  • 1 spsk lys eddike
  • 2 engelske muffins (eller et stykke ristet brød pr. person)
  • 2 avocado
  • 1 lime
  • syltede rødløg (opskrift)
  • flagesalt
  • chiliflager eller friskkværnet peber

Dine egne noter

Tilberedning

  • Halver avocado. Skær halvdelene i helt tynde skiver, og dryp med limesaft.
  • Flæk muffins (eller skær 4 skiver brød), og rist dem på begge sider.
  • OBS: Du kan pochere to æg ad gangen ved at bruge to kasseroller. Her beskriver jeg fremgangsmåden for ét æg: Fyld kasserollen halvt op med vand, og bring den i kog. Når vandet koger – skru ned, så det holder sig lige under kogepunktet, og hæld en lille sjat lys eddike i.
  • Slå ægget ud i en lille skål. Rør rundt i vandet – kun den ene vej – så der bliver en lille fordybning i midten. Læg ægget her. Så samler hviden sig omkring det. Giv det 4 minutter, og tag det op med en hulske. Hvis der er lidt løs hvide, kan du nemt fjerne den.
  • Læg en halv avocado på hver halve muffin, giv dem lidt syltede rødløg, og læg de pocherede æg øverst. Drys med flagesalt og chiliflager/friskkværnet peber. Server straks!