Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Elsker du pebernødder? Synes du, de skal smage af noget? Og vil du måske også bage peberkager? Her får du det hele i én opskrift.
Synes du, pebernødder skal smage af peber? Det synes jeg! Måske har jeg bare været forkælet hjemmefra, for der blev bagt rigtig mange småkager til jul, og jeg hopper ikke på hvad som helst. Og pebernødder – de skal ha’ en tæt krumme og masser af smag! Hvis du altså spørger mig.
Heldigvis har jeg min mors opskrift, og den giver pebernødder, som pebernødder skal smage. Næsten som dem, bagermester Harepus bager i Hakkebakkeskoven. Tror jeg. (Dog ikke dem med et helt kilo peber – rolig nu).
Som du kan se, er jeg den dovne type, der ikke triller mine pebernødder runde. Det synes jeg er helt og aldeles overflødigt. Jeg triller dem i lange stænger, som jeg skærer op og fordeler dem med løs hånd på en bageplade. På den måde gider jeg bage mange, og det er populært. Det var et trick, jeg lærte, da jeg var i erhvervspraktik hos en bager i Aalborg i 9. klasse. Hvis du vil ha’ dem lidt afrundede, kan du gøre således:
Du kan selvfølgelig sagtens trille dem kuglerunde, hvis du synes. Eller hvis du vil holde børnene godt beskæftiget.
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
Dejen er også super velegnet til at stikke figurer ud af – for kreative og barnlige sjæle. Så du har pebernødder og peberkager af den samme dej.
Holdbarhed: Ret dårlig. Mine er i hvert fald altid hurtigt væk. Det er nok de småkager, Katrine (min yngste) har bagt flest af gennem årene, og senest er bonusbarnebarnet også godt i gang. “Jeg er dygtig til at lave dem!”, siger hun frejdigt, og jeg kan bevidne, at hun også er dygtig til at spise dem.
Så nu har vi fået en ny tradition til jul.
Du kan selvfølgelig også pynte peberkagerne med glasur. Så vil jeg anbefale en rigtig konditorglasur som den, jeg bruger til honninghjerterne.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)
71 år. Bagt pebernødder for anden gang i mit liv. Denne gang med din opskrift. Det var nemt … har altid forestillet mig det som meega besværligt. Så tak for opskriften og god jul.
Hilsen Sine
Kære Sine, det varmer godt nok mit julehjerte at høre. Tusind tak for også at lægge en kommentar. Rigtig glædelig jul. Kh Bodil