Følg med her:
Simremad
Simremad hører sig ligesom til i den mørke del af året. Her kan alle de kraftige ingredienser stå og hygge sig i timevis og blande smag, så du får en intens smagsoplevelse ved simpelthen at ligge på sofaen. Okay, du skal lige snitte og brase lidt først – og ellers gælder det om at lave så lidt som muligt så længe som muligt.
Confiteret andelår – Confit de Canard med tilbehør
Indisk kylling i gryde – nem og hurtig
Marokkansk gryderet – vegetar grønsagstagine
Græsk lammegryde med tomat og aubergine
Vegetarisk chili med grønsager og græskar
Marokkansk lammegryde med abrikoser – en rigtig simreret!
Chili sin carne – vegetarisk chili med chokolade
Vegetarisk butter chicken med græskar
Karry med aubergine – en knaldgo’ vegetarisk gryderet
Afrikansk kylling i cremet peanut-tomatsovs
Vegetar one-pot-curry med søde kartofler
Også vegetarisk simremad
Det er ikke kun kød, der har godt af at stå og boble under låg, til det nærmest falder fra hinanden. Nogle grønsager og rodfrugter får også en virkelig lækker blød konsistens, så de nærmest smelter i munden. Smagene blander sig i skøn forening. Og retten smager ofte allerbedst dagen efter.
Simreretter er også en gave til de hele krydderier. Hel kanel, kardemomme, nelliker, anis – stilke af rosmarin, timian og hvad krydderurtebedet ellers byder på. Når de har simret i nogle timer, får du fuld smagsvaluta for pengene.
Med eller uden kød – jeg håber, du finder en opskrift, du har lyst til at prøve.
Velbekomme!