Følg med her:

Vil du ha' flere opskrifter i samme stil?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Du kan vælge mellem to nyhedsbreve - direkte i din indbakke. Vil du se?
Mandelsmåkager med smag af vanilje og citron - og med det fineste mønster fra mønsterkagerullen. Og trick til, hvordan det virker bedst.
Mandelsmåkager er vel en slags julesmåkage – men altså en af dem, man godt må bage hele året. Du kan bage den med mønster som her – eller bare stikke dem ud med de forme, du har lyst til. Grunddejen er i familie med vaniljekransen.
Hvis du vil bage småkager med mønster – hvor du får et tydeligt mønster fra mønsterkagerullen – kan du ikke bruge en hvilken som helst småkageopskrift. Dejen skal være forholdsvis fin i det, så du kan lave mønster med kagerullen – og den må ikke flyde for meget ud, når den bliver bagt. Derudover gælder det om at holde dejen kold, lige inden den skal i ovnen – men det kommer vi til længere nede …
Hvis du justerer, kan tiderne ændre sig.
I min bog skal småkager have lidt personlighed – enten i form af krydderier (som fx brunkager), knas (som fx chokoladesmåkager med nødder), tørrede frugter (som fx lakridssmåkagerne) eller et knaldgodt knæk (som biscotti). Nogle af de muligheder er ude af billedet, når jeg vil bruge mønsterkagerullen, og derfor har jeg arbejdet med disse tre dimensioner i de fine mønstersmåkager:
Der er ikke meget ved at give småkagerne et fint præg med en mønsterkagerulle, hvis de bare flyder ud i ovnen. Det har jeg prøvet …
Tricket er, at dejen skal være kold. Faktisk nærmest iskold, og derfor lægger jeg de ubagte småkager i fryseren, inden jeg bager dem. Det lyder måske fjollet, men det virker.
Få mine nyhedsbreve med - mest grønne - tips og opskrifter i din indbakke. Ganske gratis!
(Du kan altid afmelde igen)