Instagram Facebook email ArrowDown ArrowLeft ArrowRight Back to top of page
Hop til opskriften
()

Biscotti med tørrede frugter og citrus er en favorit i vores søde køkken. Sprød, sød og himmelsk til kaffen.

Biscotti er egentlig en italiensk opfindelse – der lige så vel går under navnet cantucci (og cantuccini, når de er små). En dobbeltbagt småkage uden smør, så den bliver både sprød og nærmest hård, når den er bagt anden gang. Derfor skal der masser af fyld i, der nemt får småkagen til at knække i munden – og det smager tilmed fantastisk. Masser af ristede mandler og nødder, her sammen med tørret frugt.

Brug de italienske himmerigsmundfulde til en kop kaffe eller et lille glas vin santo. Dyp dem gerne i det , du drikker til – så er den nemmere at bide over.

Og biscotti er for øvrigt en rigtig populær spiselig gave.

En god småkage til kaffen

På en ferie til Kreta blev vi helt forelskede i bagerens hjemmebagte biscotti. Det var lige dem, vi havde lyst til, når vi kom hjem til kaffen og udsigten fra vores altan sidst på dagen.

Siden fandt ud af, at vi kunne købe de fine, sprøde småkager nøjagtig magen til hos naboen – supermarkedet – bare billigere – nå! Men de der biscotti skulle kopieres. Her kommer min version, og jeg har tilføjet lidt citrusskal også. Det giver en lidt frisk twist til den ellers ret søde italienske småkage.

Andre slags biscotti?

Jeg er fan af den lille italienske småkage, så jeg har lidt forskellige opskrifter her på bloggen. Prøv for eksempel:

Gem

Gem

Hvor glad er du for opskriften?

Giv 1-5 hjerter

Biscotti med tørrede frugter og nødder

Desserter og kager

Rækker til: 2 plader fulde

Tilberedning: 20+15 minutter

Du skal bruge:

  • 250 g mel

  • 250 g rørsukker

  • 2 tsk bagepulver

  • revet skal af 2 citroner og 1 appelsin (øko)

  • 3 æg

  • 200 g tørrede bær og frugter (jeg foretrækker abrikoser, rosiner og tranebær – så de er lidt syrlige)

  • 200 g hele, usaltede nødder og mandler

Sådan gør du:

  1. Allerførst: Du kan blive fristet til at stikke fingrene i dejen. Lad være. Halvdelen af dejen sidder på fingrene bagefter (er testet!). Brug en skål og en grydeske i stedet.

  2. Bland mel, rørsukker og bagepulver, slå æggene i og tilsæt den revne citrusskal. Rør rundt, til dejen er helt jævn og klistret. Det er en sej omgang.

  3. Hak så de tørrede frugter i skiver eller tern (på størrelse med store rosiner), og rør dem i sammen med hele nødder og mandler.

  4. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

  5. Drys nu et lag mel ud på bordet, og skrab dejen derud. Vend den hurtigt rundt i melet, så den ikke klæber så meget. Del den så i 4, rul dem til stænger på længde med din bageplade, og læg dem op på bagepapir – to stænger på hver plade.

  6. Bag dem i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Tag dem så ud, og lad dem køle af i 5-10 minutter. Skru ned for ovnen til 150 grader, også varmluft.

  7. Skær stængerne i skiver på skrå, og læg dem med skærefladen nedad tilbage på bagepapiret. Ind i ovnen igen, til de er jævnt lysebrune og helt sprøde. Det tager ca. 15 minutter, alt efter hvor tykke de er. (Jeg har læst opskrifter, der siger, biscotti skal vendes undervejs – det er helt unødvendigt. De får farve på begge sider uden det bøvl).

Fik du prøvet opskriften?

Så vil jeg elske at høre om det! Skriv en kommentar nedenfor, eller hvis du er på Instagram: Tag @muttionline eller #muttionline på dine billeder. Så kigger jeg med. Tak!

Biscotti med tørrede frugter og nødder

Sådan bager du biscotti

Dejen til biscotti er en klistret omgang – så er du advaret. Men vær tålmodig, når du rører den sammen. Brug en ske i en skål, ikke andet. Jeg har en enkelt gang forsøgt med fingrene med det resultat, at hovedparten af dejen sad på fingrene bagefter. Don’t.

Når dejen er blandet, skal den ud på bordet og rulles til stænger. Her gør du dig selv en tjeneste ved at drysse bordet med mel først og i øvrigt håndtere dejen så lidt som muligt, så du ikke får æltet for meget mel ind i den.

Biscotti skal bages to gange – første gang i stænger, anden gang i småkagebidder.

Her kan du se, hvordan de ser ud, når de bagt første gang:

Biscotti med tørrede frugter

Og her er de klar til ovnen anden gang:

Biscotti med tørrede frugter

Måske også noget for dig?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.