Biscotti med tørrede frugter og citrus er en favorit i vores søde køkken. Sprød, sød og himmelsk til kaffen.
Biscotti er egentlig en italiensk opfindelse – der lige så vel går under navnet cantucci (og cantuccini, når de er små). En dobbeltbagt småkage uden smør, så den bliver både sprød og nærmest hård, når den er bagt anden gang. Derfor skal der masser af fyld i, der nemt får småkagen til at knække i munden – og det smager tilmed fantastisk. Masser af ristede mandler og nødder, her sammen med tørret frugt.
Brug de italienske himmerigsmundfulde til en kop kaffe eller et lille glas vin santo. Dyp dem gerne i det , du drikker til – så er den nemmere at bide over.
Og biscotti er for øvrigt en rigtig populær spiselig gave.
En god småkage til kaffen
På en ferie til Kreta blev vi helt forelskede i bagerens hjemmebagte biscotti. Det var lige dem, vi havde lyst til, når vi kom hjem til kaffen og udsigten fra vores altan sidst på dagen.
Siden fandt ud af, at vi kunne købe de fine, sprøde småkager nøjagtig magen til hos naboen – supermarkedet – bare billigere – nå! Men de der biscotti skulle kopieres. Her kommer min version, og jeg har tilføjet lidt citrusskal også. Det giver en lidt frisk twist til den ellers ret søde italienske småkage.
Andre slags biscotti?
Jeg er fan af den lille italienske småkage, så jeg har lidt forskellige opskrifter her på bloggen. Prøv for eksempel: