Go Back
+ servings
Scan for at gå til opskrift
QR Code
Biscotti med tørrede frugter og nødder

Biscotti med tørrede frugter og nødder

Antal 60 stk.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet 45 minutter

Ingredienser

  • 250 g mel
  • 250 g rørsukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 citroner (fintrevet skal )
  • 1 appelsin (fintrevet skal )
  • 3 æg
  • 200 g tørrede bær og frugter (jeg foretrækker abrikoser, rosiner og tranebær – så de er lidt syrlige)
  • 200 g nødder (eller mandler eller en mix)
  • ekstra mel (til bordet)

Dine egne noter

Tilberedning

  • Allerførst: Du kan blive fristet til at stikke fingrene i dejen. Lad være. Halvdelen af dejen sidder på fingrene bagefter (er testet!). Brug en skål og en grydeske i stedet.
  • Riv citron- og appelsinskal fint.
  • Bland mel, rørsukker og bagepulver, slå æggene i og tilsæt den revne citrusskal. Rør rundt, til dejen er helt jævn og klistret. Det er en sej omgang.
  • Hak så de tørrede frugter i skiver eller tern (på størrelse med store rosiner), og rør dem i sammen med hele nødder og mandler.
  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Drys nu et lag mel ud på bordet, og skrab dejen derud. Vend den hurtigt rundt i melet, så den ikke klæber så meget. Del den så i 4, rul dem til stænger på længde med din bageplade, og læg dem op på bagepapir – to stænger på hver plade.
  • Bag dem i ca. 20 minutter, til de er lysebrune. Tag dem så ud, og lad dem køle af i 5-10 minutter. Skru ned for ovnen til 150 grader, også varmluft.
  • Skær stængerne i skiver på skrå, og læg dem med skærefladen nedad tilbage på bagepapiret. Ind i ovnen igen, til de er jævnt lysebrune og helt sprøde. Det tager ca. 15 minutter, alt efter hvor tykke de er. (Jeg har læst opskrifter, der siger, biscotti skal vendes undervejs – det er helt unødvendigt. De får farve på begge sider uden det bøvl).